bezár
 

építészet

2012. 07. 30.
Ne csak nézd! Kattanj rá! – Az Atrium magazin és az Osram építészeti fotópályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Atrium magazin és az Osram ismét meghirdeti építészeti fotópályázatát “Ne csak nézd! Kattanj rá!" címmel.

prae.hu

A pályázat célja

A pályázat célja, hogy az Atrium magazinban való megjelenési lehetőséggel, illetve értékes nyereménnyel ösztönözzék a fotózás szerelmeseit arra, hogy kreatív módon, különleges perspektívákból, a fotózási technikák innovatív használatával örökítsék meg az épületeket.


A pályázók köre

A pályázaton részt vehet minden 18. életévét betöltött amatőr fotós. A kiírók kiemelt célja, hogy az ország felsőoktatási intézményeinek fotográfia és építész szakos hallgatóit mozgósítsák, de minden, az építészet és fotózás iránt érdeklődő pályázó munkáit szívesen fogadják.


A pályázat részletei

A téma: középületek külső megvilágítása

Egy-egy épületről várnak maximum öt fotóból álló fotósorozatot. Egy pályázó csak egy pályaművel, azaz maximum öt fotóval pályázhat.

Technikai részletek:
  • digitális fotókat várnak
  • fájlformátum: JPEG
  • felbontás: 300 DPI
  • a képek elkészítéséhez bármilyen típusú digitális fényképezőgép használata megengedett
  • a fotókat online kell eljuttatni a következő e-mail címre: palyazat@janossy.hu
  • a pályázóktól a fotókon kívül várják teljes nevüket, címüket, telefonszámukat és e-mail címüket, valamint a fotókon látható épület tervezőjének nevét, a megépülés évét, a település nevét, ahol az épület található, illetve középület esetén az épület teljes nevét

Értékelés és díjazás

Az értékelés két részből áll:

Mivel a kiírók számára éppolyan fontos a téma iránt érdeklődő közönség véleménye is ezért a pályaműveket szeptember 17-től folyamatosan feltöltik a magazin hivatalos Facebook-oldalára (http://www.facebook.com/atriummagazin). Minden pályázónak külön mappát csinálnak, voksolni a mappa alatti “Tetszik"/"Like" gombbal lehet október 24-ig.

A legtöbb szavazatot kapott fotós 100 000 Ft értékű Osram LED ajándékcsomaggal lesz gazdagabb.

A pályázat fődíjának nyerteséről szakmai zsűri fog dönteni.

A legjobbnak ítélt fotósorozat készítője két személyre szóló látogatást nyer az Osram trevisoi (Olaszországi) Showroom oktató termébe. A legszebb fotósorozatokat a nagyközönség is megtekintheti egy kiállítás keretein belül.

A pályázaton nem vehetnek részt azok, akik az Atrium magazin, a Jánossy Kiadó Bt, vagy az Osram dolgozóinak közeli hozzátartozói.


A részvételhez a pályázónak meg kell adnia:
a) nevét
b) címét
c) telefonszámát
d) e-mail címét.
A pályázó a fotók elküldésével elismeri, hogy a beküldött fotó a saját munkája, és beleegyezik, hogy azt az Atrium magazin megjelentesse.

Pályázni csak olyan fotókkal lehet, amely más személy szerzői és iparvédelmi jogát nem sérti.

Digitális felvételek esetén nem megengedett a képelemek kiretusálása, illetve hozzáadása, a kép egyes elemeinek önálló, markáns színkorrekciója, illetve digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során. Megengedett a kép megvágása, a zavaró elemek levágása (amennyiben nem érint a kép 20%-nál nagyobb területet), a kép orientációjának megváltoztatása, a teljes képet érintő színkorrekció, a kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása, a színes kép fekete-fehérré alakítása. Csak korábban nem közzétett, három évnél nem régebbi képeket fogadnak el. A kép negatívját, digitális fénykép esetén az eredeti, nagyfelbontású file-t a nyertes pályázók nyomdai minőségben az Atrium magazin rendelkezésére bocsátják. A beküldött anyagért felelősséget nem vállalnak, a képeket nem küldik vissza. A felvételeket szakértőkből álló zsűri bírálja el, a zsűri döntésével szemben fellebbezésnek nincs helye. A résztvevő a pályázati anyag elküldésével elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők – Osram és Jánossy Kiadó Bt. – a későbbi publikációkban képeit térítésmentesen használják, illetve kiállításon bemutassák.

A pályázat benyújtásának határideje:
2012. szeptember 24., 23:59

Kapcsolat:
palyazat@janossy.hu


A pályázati kiírás teljes szövege, minden további információ:

Ne csak nézd! Kattanj rá! – Az Atrium magazin és az Osram építészeti fotópályázata

Forrás: http://palyazatmenedzser.hu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés