bezár
 

zene

2012. 07. 28.
India a Gozsdu udvarban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beszélgetés az indiai klasszikus zenéről, táncelőadások és jóga bemutató is színesíti a programokat a kézműves munkák vására mellett a Gozsdu udvarban vasárnap Budapesten.

prae.hu

A Gouba elnevezésű budapesti élménypiacon művészek, kézművesek egyedi munkáit, értékes műtárgyakat, régiségeket csodálhatnak meg az érdeklődők.

Délelőtt 11 órától Szabó Szilvia tart jógabemutatót, majd órát a résztvevőknek. Délután három órától Tóth Szabolcs szitárművésszel találkozhatnak a látogatók és beszélgetést hallhatnak egyebek mellett az indiai klasszikus zene hagyományáról, mester és tanítvány viszonyáról - közölte a szervező az MTI-vel.

Tóth Gabriella Garima táncművész előadásában Dél-India klasszikus tánchagyománya a Kúcsipúdí, Bittner Meenakshi Dóra táncművész előadásában a Bharatanatyam tükrében elevenedik meg. A közlemény szerint a Kúcsipúdí tánc technikáját gyönyörű lépések, virtuóz lábmunka, kecses testmozdulatok jellemzik. Drámai előadásmódját stilizált gesztusnyelv, improvizatív színészi játék és alkalmanként táncosok által előadott énekek és dialógusok teszik különlegessé. A Bharatanatyam az egyik legnagyobb becsben tartott indiai klasszikus tánc, leszármazottja az ősi dél-indiai templomi táncosok művészetének, amelyben zene, tánc, színészet, költészet és spiritualitás elválaszthatatlan egységet alkot.

A rendezvényen India gasztronómiájával, ízvilágával is megismerkedhetnek a látogatók, akik indiai söröket, rózsavizes limonádékat, könnyű húsokat és zöldségeket ízlelhetnek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés