bezár
 

színház

2012. 07. 28.
A Crescendo Nyári Akadémia Purcell-operát mutat be
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétfőn kezdődik a nemzetközi Crescendo Nyári Akadémia kurzusa és évadja, a Zemplén Fesztivállal együttműködve, a hallgatók közreműködésével mutatják be Purcell Dido és Aeneas című operáját a sárospataki Rákóczi-vár udvarán.

Szkéné színház

A Crescendo Nyári Akadémia egyik különlegessége, hogy operákat mutat be az opera szak és zenekari kurzus résztvevőinek közreműködésével. A tradíciót folytatva idén barokk opera bővíti a repertoárt: az opera tanszakos diákok Paolo Paroni olasz karmester vezetésével Purcell operáját állítják színpadra - közölték a szervezők az MTI-vel.

Öt kontinens 34 országából több mint 200 diák és több mint 40 tanár érkezését várják Sárospatakra. A Crescendo Nyári Akadémián a művészképzés mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy fiatal diákjaiknak lehetőséget adjanak a művész életét érintő kérdések megvitatására. A diákok ének, opera, szólóhangszer, kamarazene, zenekar, karvezetés, ifjúsági kamarazene és színészet mesterkurzusokra jelentkezhetnek.

Stephen Clapp tart a hegedűsök számára mesterkurzust. Clapp 40 éven át tanított a Julliardon, az Aspeni Fesztivál Kamara Zenekarának koncertmestere volt.

A vonósok tanári karában Judit Ermert-Robe német származású csellista, a Junior Prima Díjas Rohman Ditta csellista és David Danel, a Prágai Filharmonikusok hegedűművésze dolgozik.

Körmendi Klára zongoraművész mesterkurzusán a klasszikus repertoár mellett a hallgatók megismerkedhetnek a 20. és 21. századi kortárs magyar zeneszerzők legkiemelkedőbb zongoraműveivel.

Crescendo Nyári Akadémia kiemelt záróeseménye a Gálahangverseny, amely a Zempléni Fesztivál programjának része.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés