bezár
 

színház

2012. 07. 28.
A milánói Scala vendégjátékával kezdődik a Bolsoj új évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozart Don Giovannijával szerepel a Moszkvai Nagyszínházban a milánói Scala együttese szeptember elején, a vendégjátékkal nyílik meg a Bolsoj új évada.

Szkéné színház

A Don Giovannit szeptember 6-án, 8-án és 10-én mutatják be Daniel Barenboim vezényletével, Robert Carsen rendezésében.

A Bolsoj tavaly befejezett rekonstrukciója keretében kialakított új színpadon szeptember 12-én ősbemutatót tartanak: Szergej Nyevszkij Franziskus című kamaraoperáját adják elő Vlagyimir Bocsarov rendezésében - írta a lenta.ru orosz hírportál.

Három nappal később egy ritkaság látható a nagyszínpadon: Csajkovszkij A varázslónő című négy felvonásos operája Alexander Lazarev vezényletével és Alexander Titel rendezésében.

Októberben Verdi Traviatáját új szereposztásban és rendezésben játsszák, a színház honlapja egyelőre adós a részletekkel. Novemberben Prokofjev A három narancs szerelmese című operáját mutatják be az új színpadon. Decemberben Borogyin Igor hercege kerül színre, a monumentális történelmi tabló természetesen nagyszínpadi premierek sorát gazdagítja.

Az évad második felére Bellini Az alvajáró című belcanto operáját és Ravel A gyermek és a varázslat című egyfelvonásosát tervezik, tárgyalnak továbbá Ferruccio Furlanettóval, hogy vendégként énekelje a műsoron lévő Borisz Godunov címszerepét.

A Bolsoj balettbemutatói is érdekesek: Stravinsky Apollon Musagete-jét Balanchine eredeti koreográfiájával tűzik műsorra. Iván, a rettenetes címmel egész estés táncjáték premierjét és az Anyegin John Cranko készítette balett változatát is ígérik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés