bezár
 

film

2012. 07. 27.
Trilógia lehet A hobbitból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Trilógia lehet az eredetileg kétrészesre tervezett A hobbit című filmből.

prae.hu

A film bővítésével kapcsolatban a rendező-producer Peter Jackson és a Warner Bros filmstúdió között kezdődnek megbeszélések - közölte csütörtökön a BBC online hírszolgáltató filmipari forrásokra hivatkozva (http://www.bbc.co.uk/newsbeat/18987893).

    Egy harmadik epizódhoz azonban folytatni kell A hobbit július végén lezárult forgatását.

    Jackson két hete a San Diegó-i Comic-Conon összesereglett rajongók előtt említette meg, hogy a kétrészes filmen felül még tervezi további jelenetek felvételét. Azt azonban hozzáfűzte, hogy nagyon korai lenne egy harmadik filmről beszélni ezzel kapcsolatban.

    A tárgyalásokról szóló hír szerint azóta előrelépés történt a az ügyben, a produkcióhoz közelálló források azt is megszellőztették, hogy már a színészek szerződéseinek áttekintésénél tartanak, és vizsgálják a bővítés jogi konzekvenciáit.

    A hobbit két epizódjának forgatása 2011 márciusában kezdődött. A J.R.R. Tolkien regényéből készült háromdimenziós film első epizódja decemberben, a második rész jövő decemberben kerül a mozikba.

    A Gyűrűk Ura című Tolkien-trilógiából Peter Jackson rendezésében készült három film 2001 és 2003 között összesen mintegy hárommilliárd dolláros jegybevételt hozott. A hobbittól hasonló sikert várnak a szakértők.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés