bezár
 

film

2012. 07. 25.
Díjat alapított kiválóságainak a közmédia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Közmédia Kiválósága címmel díjat alapított a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

prae.hu

A közmédia egészére kiterjedő elismerést egyszerre tizenketten viselhetik, odaítéléséről az MTVA, valamint a négy közszolgálati médium vezérigazgatója (MTV, Duna TV, Magyar Rádió és MTI) együtt dönt - közölte az MTI-vel szerdán az MTVA Kommunikációs Igazgatósága.

    A díjban az részesülhet, aki már betöltötte 60. életévét és legalább tizenöt évet dolgozott a közszolgálati médiánál. Az elismerést elnyerők életük végéig havi nettó 250 ezer forintos (évente az inflációnak megfelelően növelt) juttatást is kapnak az intézménytől.

    Az MTVA áthidalta a felmerült a jogi akadályokat, és megtalálta a megoldást a MTV Zrt. örökös tagságának problémájára is - olvasható az intézmény közleményében. A díjazottak az elismeréssel járó havi járandóságukat - címük megtartása mellett - a továbbiakban is megkapják, beleértve az elmaradt kifizetések pótlását is.

    Az örökös tagság intézménye ebben a formában ugyanakkor hosszabb távon nem marad fenn, az örökös tagok sora új jelöltekkel már nem bővül.
Azok az örökös tagok, akik a Közmédia Kiválósága-díj jelöltjei közé is felkerülnek, szabadon dönthetnek arról, hogy átlépnek-e - régi címük megtartása mellett - az új elismerési rendszerbe.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés