bezár
 

zene

2012. 07. 24.
Wagner-fesztivál Bayreuthban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem a gázsi számít, a szerdán kezdődő Bayreuthi Ünnepi Játékokat szívügyének tekinti a fesztivál zenei tanácsadója, a nyitóelőadás, A bolygó hollandi karmestere, Christian Thielemann.

prae.hu

Nem érdekes, hogy mennyit fizetnek, a honorárium - különösen a 2006-2010 közötti Tancred Dorst rendezte Ring-ciklus után - elég rossz volt - nyilatkozta kedden a Nordbayerischer Kurier című napilapnak az 53 éves dirigens, aki már 110 alkalommal állt a karmesteri pultnál a Festspielhausban, és meggyőződése, hogy ez a világ legnagyszerűbb színháza. Thielemann erőteljesen bírálta ugyanakkori a hollandi szerepétől visszalépett Jevgenyij Nyikityin orosz basszbariton menedzserét. 

    "Hogy lehet futtatni egy olyan énekest, aki ilyen vészhelyzetet idézhet elő? Az érdekeit azzal védte volna, ha figyelmezteti, hogy a tetoválásokkal, amelyek közt náci jelképek is vannak, nem léphet színpadra, különösen Bayreuthban nem." (Az énekest a nagy tekintélyű ügynökség, az IMG Artists képviseli.)

     Thielemann hozzátette, ő általában elutasítja azokat a produkciókat, amelyek nyíltan utalnak náci jelképekre: "Nem szeretek horogkeresztet, csizmát, fekete kabátot látni a színházban."

    Christian Thielemann vezényli ebben az évben a tavaly bemutatott Tannhäuser felújított előadásait is. Eva Wagner-Pasquier és Katharina Wagner intendánsok mellett zenei tanácsadóként dolgozik, a szerződése 2015-ig szól.

Thielemann, aki most nyáron veszi át a Drezdai Staatskapelle zenei vezetését, határozottan cáfolta azt a felvetést, hogy 2015 után átvenné az ügyvezető igazgatói posztot: "Nemet mondtam, mert szeretnék egy kis magánéletet".
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés