bezár
 

art&design

2012. 07. 21.
Kortárs alkotók az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kortárs képzőművészet képviselői is bemutatkoznak július 27. és 29. között az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztiválon. Az Esterházy-kastélyban és az Öreg-tó környékén kézműves bemutatók, borkóstolók, valamint az Edda, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, Péterfy Bori, Halász Judit és utcazenészek koncertjei is várják a látogatókat.

prae.hu

Idén először rendezik meg a Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivált a csodás barokk városban július 27. és 29. között. A rendezvényen tizenöt – 35 évesnél fiatalabb – kortárs képzőművész kap bemutatkozási lehetőséget az Esterházy-kastélyban. A kiállítás látogatói megnézhetik Dobó Blanka, Hegyháti Emese, Horváth András, Kammerlohr-Kováts László, Kele Róbert, Keresztes Botond, Kósa Gergely, Máriás István, Mórócz István, Németh Tamás, Szabó Ákos, Szalai Péter, Szentirmai-Joly Zsuzsanna, Sztruhár Zsuzsanna és Varga Eszter Dorottya munkáit.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt művész egy kétszemélyes wellness pihenést kap ajándékba a négycsillagos tatai Kristály Imperial Hotelben superior szobában reggelivel. Az egyik különdíjas alkotó munkáit egy hónapig kiállítják a szállodában, egy másik fiatal alkotó pedig a Funzine jóvoltából kétszemélyes hétvégi pihenésre utazhat el a szigetmonostori Rosinante Fogadóba. A tervek szerint a kezdeményezésnek lesz folytatása is, és havonta-kéthavonta bemutatkozhat majd egy-egy kortárs képzőművész a kastélyban. A háromnapos fesztivál alatt a kastély udvarán az antikvitás, a múlt művészete jelenik meg. A népi iparművészek, fazekasok, szövők, bőrösök is bemutatják portékáikat, a Tatai Kézművesek Szövetsége pedig kézműves foglalkozásokat is tart a családoknak. A Fehér Csillagok programsorozat részeként a neszmélyi Hilltop Borászat, valamint Mór és Etyek pincészeteinek legfinomabb fehérborait is megkóstolhatják a vendégek.

A Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál nagyszínpadán péntektől vasárnapig olyan népszerű előadók adnak koncertet, mint például a Tankcsapda, az Edda, a Vad Fruttik, Péterfy Bori és a Love Band, a Maszkura és a Tücsökraj, a Kiscsillag, a Lord, az Auróra vagy a Punnany Massif. A gyerekeknek szombaton és vasárnap délelőtt Halász Judit, illetve az Alma zenekar muzsikál. A városban napközben négy kisszínpadon tehetséges utcazenészek lépnek fel számtalan stílusban. Ezek a koncertek ingyenesek, de a fellépőkre pénzadománnyal szavazhat a hallgatóság. Minden muzsikus hazaviheti a produkciója alatt összegyűjtött összeg felét, míg a másik fele egy közös kalapba kerül, ami végül a háromnapos fesztivál győztes utcazenészét illeti meg.

Tata építészetét és kulturális életét az Esterházy-család virágzotta fel, akik igazi művészeti központot varázsoltak az egykori grófság környékére. Az 1930-as években Esterházy Ferenc megnyitotta a nagyközönség előtt az angolkertjét, ahol szabadtéren mutatták be az Operaház előadásait. A család a kor legjobb zenészeit, képzőművészeit és minőségi borait is elvitte a városba, ami az ott élők életminőségét is magasabb szintre emelte. Az első Tatai Utcazene és Művészeti Fesztivál szervezői 2012-ben ezt az örökségét szeretnék továbbvinni azzal, hogy három napon át minőségi szórakozást nyújtanak valamennyi korosztály számára.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés