irodalom
2012. 07. 21.
Tart a Lecsófröccs Fesztivál a belvárosban
2012. Július 20-22., Budapest, VIII. ker., Mikszáth tér - Krúdy utca
A lecsó a magyar nép ősi tápláléka, talán már Éva is ezt főzte Ádámnak a Paradicsomban, hiszen tudvalevőleg ők is magyarok voltak, a Paradicsom pedig a lecsóhoz felhasznált paradicsom után kapta a nevét. Először Hagymának akarták nevezni, aztán Zöldpaprikának, végül úgy döntöttek, hogy a Paradicsom lesz a legjobb.
Mértékadó magyar gondolkodók mindenesetre akként szoktak nyilatkozni, hogy a könnyebb paprikás ételekhez (harcsa-, ponty- és gombapaprikás, lecsó és ilyenek) kadarka illik, még inkább kadarka siller, a lecsóhoz pedig a fentebb írtak szerint kadarka sillerből való fröccs dukál.
Vagyis a kérdés nem az, hogy spricceljünk-e vizet a borba, hanem az, hogy adjunk-e a vízhez bort (fele-fele arányban mondjuk), erre a kérdésre pedig minden józanul gondolkodó ember csakis igennel válaszolhat. Kisfröccsöt vagy hosszúlépést kérünk a lecsó után, így a dehidratációnak fittyet hányhatunk, víz- és ionháztartásunk rendben, vérnyomásunk stabil, szívünk úgy ver, mint a svájci óra. Ami az agyműködésünket illeti, az ennyire jó sohase volt, így aztán rendelünk még egy fröccsöt, biztosítandó, hogy így is marad.
Esemény a Facebookon ITT!
Lecsó és fröccs kínálat:
Zappa Caffe:
Lecsó kocsonya pohárban
Erdélyi hideg lecsó saláta
Köleses lecsó batyu
Kakukkfüves lecsó
Kakukkfüves lecsó grillezett kolbásszal
"Lecsós pofa"
Tojásos lecsó rétes
Bor
Pincészet: Dézsma- Szabó Zoltán
Fiktív Pub:
Mangalica kolbászos lecsó
Ratatouille (francia lecsó)
Lecsós rizsfelfújt
Lecsós rétes
Bor
Pincészet : Berecz Stéphanie, Tarcal, Tokaji Borvidék
Darshan udvar:
Lecsós palacsintatekercsek
Babos lecsó
Őszibarackos lecsó
Sörös tökös lecsó, Szacsvay László színművész receptje
Don Leone:
Hortobágyi tojásos
Kolbászos lecsó
Köleses lecsó
Bor
Gódor Attila - Szekszárd
Ádám Gábor (Sabar Borház) - Badacsony
Szövényi Áron (Anonym Pince) - Etyek
Nothing But The Blues pub:
Lecsó védnök Nemes Nagy Péter lesz egy Blues lecsóval.
tejfölös lecsó
Palóc kolbászos lecsó
A többi napi ajánlatos lesz
Bor
Kikelet pince
Gádor Borozó
Bor
Szekszárdi Pásztor pincészet
Szeleshát pincészet
Leonardo Pizzeria:
Rókagombás-csirkemájas cigánylecsó dödöllével
!!! 500.000 - 1000.000 SHU !!! Hideg, pokoli lecsó, forró bagetten, kőkemény profiknak és vakmerő haladóknak, a világ legerősebb paprikáiból!!! ( Red Savina habanero, Jalapeno, Byadgi chilli, Bird’s eye chili )
Harcsás lecsó tejfeles-kapros galuskával
Tojásos lecsós pizzalepény kolbászkarikákkal
Vagyis a kérdés nem az, hogy spricceljünk-e vizet a borba, hanem az, hogy adjunk-e a vízhez bort (fele-fele arányban mondjuk), erre a kérdésre pedig minden józanul gondolkodó ember csakis igennel válaszolhat. Kisfröccsöt vagy hosszúlépést kérünk a lecsó után, így a dehidratációnak fittyet hányhatunk, víz- és ionháztartásunk rendben, vérnyomásunk stabil, szívünk úgy ver, mint a svájci óra. Ami az agyműködésünket illeti, az ennyire jó sohase volt, így aztán rendelünk még egy fröccsöt, biztosítandó, hogy így is marad.
Esemény a Facebookon ITT!
Lecsó és fröccs kínálat:
Zappa Caffe:
Lecsó kocsonya pohárban
Erdélyi hideg lecsó saláta
Köleses lecsó batyu
Kakukkfüves lecsó
Kakukkfüves lecsó grillezett kolbásszal
"Lecsós pofa"
Tojásos lecsó rétes
Bor
Pincészet: Dézsma- Szabó Zoltán
Fiktív Pub:
Mangalica kolbászos lecsó
Ratatouille (francia lecsó)
Lecsós rizsfelfújt
Lecsós rétes
Bor
Pincészet : Berecz Stéphanie, Tarcal, Tokaji Borvidék
Darshan udvar:
Lecsós palacsintatekercsek
Babos lecsó
Őszibarackos lecsó
Sörös tökös lecsó, Szacsvay László színművész receptje
Don Leone:
Hortobágyi tojásos
Kolbászos lecsó
Köleses lecsó
Bor
Gódor Attila - Szekszárd
Ádám Gábor (Sabar Borház) - Badacsony
Szövényi Áron (Anonym Pince) - Etyek
Nothing But The Blues pub:
Lecsó védnök Nemes Nagy Péter lesz egy Blues lecsóval.
tejfölös lecsó
Palóc kolbászos lecsó
A többi napi ajánlatos lesz
Bor
Kikelet pince
Gádor Borozó
Bor
Szekszárdi Pásztor pincészet
Szeleshát pincészet
Leonardo Pizzeria:
Rókagombás-csirkemájas cigánylecsó dödöllével
!!! 500.000 - 1000.000 SHU !!! Hideg, pokoli lecsó, forró bagetten, kőkemény profiknak és vakmerő haladóknak, a világ legerősebb paprikáiból!!! ( Red Savina habanero, Jalapeno, Byadgi chilli, Bird’s eye chili )
Harcsás lecsó tejfeles-kapros galuskával
Tojásos lecsós pizzalepény kolbászkarikákkal
További írások a rovatból
Gerőcs Péter Szembenézni a tehetségtelenségünkkel kötetének bemutatója az Őszi Margón
Falcsik Mari My Rocks – 21 történet – 21 angolszász rockdal című kötetének bemutatójáról
Más művészeti ágakról
Katarina Stanković Neptun vihara és Ida Marie Gedbjerg Az elveszett Mozi könyv című alkotása a 21. Verzió Filmfesztiválon