bezár
 

zene

2012. 07. 20.
Bryan Adams Budapesten
2012. Július 29., BudapestAréna
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bryan Adams több mint három évtizede nyűgözi le világszerte rajongóit toplistás dalaival és energikus fellépéseivel. 2012. július 29-én a BudapestArénában ad koncertet.

prae.hu

A kiváló énekes, gitáros és zeneszerző, dalait olyan neves művészek adták elő, mint  Joe Cocker, Bonnie Tyler, Kiss, és Tina Turner, akivel még duettet is énekelt. Együtt dolgozott még Barbara Streisanddal, Celine Dionnal, Stinggel és Rod Stewarttal is. Pályafutása során több mint 80 millió lemezt adott el, filmbetétdalai (Robin Hood, Don Juan De Marco) hetekig kibérelték a toplisták élét, számos kanadai díjjal és nemzetközi jelöléssel büszkélkedhet 2005-ös Anthology albumán 25 év 36 válogatott slágere szerepel, s nagy valószínűséggel a koncerten is felcsendülnek majd ezek a klasszikusok, mint például az (Everything I do) I do it for You, Summer of '69, Heaven vagy a Please forgive me.

Legutóbbi, 11 című albuma tele van félreismerhetetlen rock dalokkal és balladákkal. A felemelő Broken Wings-szel kezdve, a perzselő Mysterious Ways című dalon át a himnusz-szerű Something to Believe-ig a 11 című lemez mérföldkő Adams karrierjében. A lemez dalai elvarázsolják a hallgatót. Új slágerek és kötelező koncertdalok születtek.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/eFjjO_lhf9c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bryan Adams a világ egyik legelismertebb énekese- zeneszerzője és nem utolsósorban Kanada első számú nagykövete. Három évtizede tartó töretlen karrierje során Adams karizmatikus hangja és zenéjének hangása eredményeképpen 65 millió lemezt adott el és 6 kontinensen koncertezett. Első nyugati zenészként lépett fel például Pakisztánban vagy Vietnamban.

Bryan Adams szóló karrierje Bryan Adams című albumának megjelenésével kezdődött 1980-ban, és azóta is töretlen,


Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatában.www.tex.hu
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés