bezár
 

film

2012. 07. 20.
Fókuszban a magyar film: Szabó, Jankovics és Fliegauf a nyári filmakadémián
Sajtóközlemény, 2012. július 20., Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar némafilmek, világhírű klasszikusok és retrospektív sorozatok Szabó István, Jankovics Marcell és Fliegauf Bence rendezői munkásságából – a magyar filmművészetre fókuszál a 38. morvaországi nyári filmakadémia Uherske Hradiste-ben.

prae.hu

Július 21-kezdődik a cseh filmklubszövetség szervezésében a nagy hagyományokkal rendelkező nyári filmakadémia a morvaországi Uherske Hradiste-ben. Az 1964-ben alapított, és jelenleg a Cseh Köztársaság egyik legnépszerűbb filmes rendezvénye, elsősorban a fiatal közönséget célozza meg, a vetítéseket beszélgetések követik az alkotókkal és szakemberekkel.

A nyári filmakadémia Fókusz programját a magyar filmművészetnek szenteli idén. A 30-as években készült némafilmek mellett, Bacsó Péter, Fábri Zoltán, Gaál István, Huszárik Zoltán, Jancsó Miklós, Kovács András, Makk Károly és Sándor Pál világhírű filmjeit is műsorra tűzi a rendezvény.
Három neves magyar filmrendező – Szabó István, Jankovics Marcell és Fliegauf Bence – személyesen részt vesz a csehországi rendezvényen, filmjeikből retrospektív sorozatok lesznek láthatóak.

A Fókusz program és a retrospektívek is a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió közreműködésével valósulnak meg.

Itt találhatók angol nyelven információk a rendezvényről!

(Fotó: Hannibál tanár úr, Fábri Zoltán filmje, 1956.)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés