bezár
 

film

2012. 07. 19.
Kétszázan kezdik meg a munkát a Hello Wood alkotótáborban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétszáz fiatal költözik szombaton a Borsod és Heves megye határán lévő Bánvölgye Táborba, hogy a környékbeli települések hasznára fordítsák alkotó munkájukat. A tábor résztvevőit a Hello Wood szakmai vezetői egy korábban meghirdetett pályázat alapján választották ki.

prae.hu

Az idei alkotóhétre a magyarországi művészeti felsőoktatási képzésekről bekerült diákok mellett Ausztriából, Csehországból, Görögországból, Romániából, Libanonból, Mexikóból, Olaszországból és Új-Zélandról is érkeznek fiatalok - közölték a szervezők az MTI-vel.

A tábor workshopjaiban résztvevők Dédestapolcsány, Mályinka, Uppony, Borsodbóta, Bátonyterenye, Beret, Bódvalenke és Szakácsi települések kulturális és közösségi életéhez járuljanak hozzá saját eszközeikkel. A Hello Wood faépítészeti csoportjait 19 építész vezeti, a résztvevők a települések adottságaihoz és igényeihez illő építményeket, installációkat, bútorokat készítenek.

Az építész workshophoz hasonlóan a fával dolgozik a tájépítész csapat Lenkai Anna Borbála és Angyal Andrea vezetésével.

A szociális gondolat és kreativitás mentén szerveződik a tipográfiai workshop Typo Ninjas projektje, amelyben a tipográfusok helyi közösségi terekkel, vendéglátóipari egységekkel működnek együtt, hogy a települések feliratokban megjelenő arculatát esztétikusabbá változtassák. A Medence Csoport upcycling workshopja Terebessy Tóbiás és Buczkó Bence vezetésével árnyékolókat készít majd a fa munkacsoporttal együttműködésben.

Az új média workshop, a filmes és a fotós műhelyek mind integráltan kapcsolódnak a többiekhez, saját eszközeikkel reflektálva a Hello Woodon és a települések életében zajló történésekre.

A nemzetközi Stopmotion animációs workshopon a résztvevők a hagyományos és a modern digitális módszereket ötvözve fejleszthetik majd képességeiket. Az animációs műhely az alkotótábor utáni héten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem stúdiójában folytatja munkáját, ahol magyar, cseh, lengyel és szlovák animátoroktól sajátíthatják el a legújabb technikákat Szabó Zsuzsanna és Papp Károly Kása vezetésével, valamint a bábanimátorok egyik nagymesterének, Barry Purves-nek a közreműködésével.

Az egy hetes alkotótábor július 28-án zárul az installációknak helyet adó településeken és a Dédestapolcsányban lévő Majális parkban. Az alkotótábort követően a program a MOME Ecolab fenntartható tervezés workshopjával folytatódik Bódvalenkén és megkezdődik a Hello Wood egyhetes építő workshopja a Hajógyári-szigeten.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés