bezár
 

színház

2012. 07. 19.
Winnetou az újszegedi szabadtéri színpadon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Családi darab várja pénteken és szombaton a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik, újszegedi játszóhelyén a nézőket: a Winnetou kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozást ígér.

Szkéné színház

Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t arról tájékoztatta, hogy tavaly a Darvasi László művéből készült Popeye, a kecskeméti Katona József Színház első vendégjátéka fergeteges sikert aratott az újszegedi színpad nézői körében. A felnőttek jót mulattak a poénokon, a gyerekek pedig az első perctől az utolsóig végigizgulták a "spenótzabáló" tengerész kalandjait.

Az idei évadban újabb, minden korosztály körében népszerű darabot hoznak a kecskemétiek Szegedre. Réczei Tamás rendező, a kecskeméti teátrum művészeti vezetője az ismert Karl May-történet alapján készítette el saját Winnetou verzióját, amely izgalmas nyelvi leleményekkel beszél egy őszinte barátság kezdetéről, kultúrák találkozásáról, és esetenként egymás meg nem értéséről.

Az igazi családi szórakozásnak ígérkező zenés darabban Ganxsta Zolee alakítja a címszerepet, akit tavaly a kalóz Hangemburg Blúként már láthatott a szegedi közönség.

"Az indián- és cowboytörténetek minden kisfiú világába beleférnek és mindenkit nagyon izgatnak. Jómagam is elolvastam minden könyvet és láttam a filmeket is, így nem volt nehéz beleélni magam a darab történetébe" - idézi a szervezők közleménye a zenészt.

Galambos Attila dalszövegeihez a Szegeden is népszerű színész-muzsikus, Szemenyei János írt zenét. A további főbb szerepeket Trokán Nóra, Decsi Edit, Orth Péter és Keresztény Tamás alakítja.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés