bezár
 

art&design

2012. 07. 18.
Bring the Art Home 2012
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A LOFFICE által életre hívott képzőművészeti kezdeményezés célja, hogy megtöbbszörözze a kezdő és a már ismert művészek érvényesülési esélyeit. A program idén külföldre is kitekint.

prae.hu

A LOFFICE nagy sikerű Bring the Art Home (BAH) programsorozata harmadik évéhez érkezett. Az elmúlt időszakban közel 100 művész portfóliója közül több mint 20-at választott ki a BAH mentor programjának szakmai zsűrije, melyeket a mintegy 15 hazai vállalat irodáiban és egyéb helyszíneken megrendezett vándorkiállításokon, közvetlenül a potenciális vásárlók, mecénások falain mutatott be a LOFFICE művészetmenedzsmenttel foglalkozó csapata.
LOFFICE - BAH
2012-ben a LOFFICE közösségi irodái négy budapesti és egy bécsi helyszínen találhatók meg. A közösségi munka hazai úttörői nem csupán irodáik gyorsan növekvő népszerűségével, hanem ergonómikus, designtudatos munkaállomások kialakításával, és ezzel párhuzamosan a kortárs művészet munkatérbe való integrálásának igényével is nevet szereztek maguknak.

Az iroda, amely kezdetben még saját műgyűjteményének létrehozását tűzte ki célul, ma már több más hasonló közép- és nagyvállalat kortárs gyűjteményének összeállításához nyújt kreatív és szakmai segítséget, miközben egyedülálló lehetőséget biztosít pályakezdő képzőművészek egy válogatott csoportjának az ismertség megszerzéséhez.

A BAH mentor program idén is várja azon művészek jelentkezését, akik nyitottak arra, hogy alkotásaikkal egy nemzetközi közönség előtt is megmérettessenek, és akik a galériák és kiállítóterek falain kívül, vállalatok, alternatív aukciók, csereprogramok és art visit események világában is kipróbálnák magukat. A beérkezett portfóliókat idén is Winkler Nóra vezetésével, egy művészettörténészekből, kurátorokból és műgyűjtőkből álló szakmai zsűri bírálja el, amelynek a korábbi években már tagja volt Aknai Katalin művészettörténész és műértő, Nemes Attila, a Fictionlab és Kitchen Budapest kurátora, valamint Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria vezetője is. Az idei szakmai zsűri névsorát a szervezők 2012 őszén teszik közzé.

Pályázni az art@loffice.hu e-mail címen lehet önéletrajzzal, vagy artist statement-tel és digitális portfólióval, melyben kötelezően szerepelnie kell 2012-ben készített, friss alkotásoknak is. Portfólió helyett egy minden részletre kiterjedő, a műveket katalogizált formában tartalmazó saját weboldallal is lehet jelentkezni. Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 30.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés