bezár
 

art&design

2012. 07. 13.
Magyar-román képzőművészeti csereprogram
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bukarestbe utazhat az Amadeus Művészeti Alapítvány idén elindított nemzetközi kortárs képzőművészeti csereprogramjának győztese, Hory Gergely, partnerintézményként pedig a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) lát vendégül egy fiatal román alkotót.

prae.hu

Az Amadeus Alapítvány közös képzőművészeti csereprogramja második állomásához érkezik: az első, prágai alkotási lehetőség után november-decemberre Bukarestbe nyert ösztöndíjat egy magyar alkotó - tájékoztatta az alapítvány pénteken az MTI-t.

    A közlemény szerint Hory Gergelyt az FKSE vezetősége választotta ki tíz jelentkező közül. A fiatal képzőművész kéthónapos romániai tartózkodása során a Bucharest AIR műtermében alkothat, részére ezer eurós ösztöndíjat, szállást, valamint műtermet és kiállítási lehetőséget biztosít az Amadeus Alapítvány és az Union Biztosító.

    A rezidensprogram célja, hogy évente két, 35 évnél fiatalabb kortárs képzőművész számára biztosítson kelet-közép-európai országokban alkotási lehetőséget; a célországok között szerepel még Lettország, Szlovákia és Ausztria is.

    Az évi két csereprogramot minden év végén közös kiállítás zárja; a tervek szerint 2012. december 15-től 2013. január 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők a program során megszületett műveket az amaTáR elnevezésű kiállítóhelyen, amely az Amadeus Alapítvány újonnan elkészült installációs terme.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés