bezár
 

film

2012. 07. 11.
Bemutatják a Tűzszekerek digitális változatát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkészült a Tűzszekerek című, Oscar-díjas brit film digitális változata, amelyet péntektől mutatnak be az angliai és a skóciai mozikban.

prae.hu

 Az 1924-es nyári olimpiai játékokra készülő Eric Liddel skót és Harold Abrahams angol rövidtávfutó párharcát feldolgozó alkotás főszerepeit Ben Cross és Ian Charleson alakította. A július végén kezdődő londoni olimpiához időzített digitális átdolgozás nyomán erőteljesebb lett a hang, és élesebb a kép.

    A Hugh Hudson rendezésében készült 1981-es mű nyitó képe, amelyen a homokos tengerparton a fövenyt nyaldosó hullámok között futnak az atléták Vangelis feledhetetlen zenéjére, az olimpia szimbóluma lett. A klasszikussá vált produkció címét a Jeruzsálem című keresztény himnusz nyomán kapta, amely később el is hangzik a filmben. 

    A hét Oscarra jelölt Tűzszekerek négy kategóriában győzött, köztük a legjobb film és filmzene díját is megkapta az amerikai filmakadémiától.

    A Tűzszekerek színpadi változatát is a minap mutatták be a londoni West End egyik színházában - olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató honlapján (www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-edinburgh-east-fife-18773493).
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés