bezár
 

színház

2012. 07. 11.
Kész a Vidor Fesztivál versenyprogramja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc nagyszínpadi és nyolc kamaraszínházi produkció kapott meghívást az augusztus 24. és szeptember 1. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjába.

Szkéné színház

 A vidámság és derű országos seregszemléjét sorrendben 11. alkalommal rendezik meg a szabolcsi megyeszékhelyen. A kulturális nagyrendezvény színházi versenyprogramja már elkészült, amelyben az elmúlt évadban bemutatott vígjátékokból válogatott nyolc nagyszínpadi és nyolc kamara-produkció kapott helyett - tájékoztatta a szervező Móricz Zsigmond Színház szerdán az MTI-t.

    A hattagú zsűri elnöke idén is Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező lesz, az ítészcsapat többi tagját az önként jelentkező színházrajongók közül sorsolás útján kiválasztott öt néző alkotja majd.

    A nagyszínpadi versenyprogram augusztus 25-én este hét órakor a kecskeméti Katona József Színház darabjával, a Buborékokkal kezdődik. A nyíregyházi rendezvényen fellép a Madách Színház a Furcsa pár, Pintér Béla és Társulata a Kaisers Tv Ungarn, a tatabányai Jászai Mari Színház a Portugál, az Orlai Produkciós Iroda A nagy négyes című darabjával. A nagyszínpadi előadások keretében látható lesz még a Radnóti Színház Bolha a fülbe, a Vígszínház Monokli című előadása, a Katona József Színház pedig a Virágos Magyarország című darabot mutatja majd be.

    A Krúdy Kamarában a Sanyi és Aranka Színház Puccs, a Gólem Színház Lefitymálva, valamint a MaNNa és az Orlai Produkciós Iroda Francia rúdugrás című előadását rendezik meg az első három rendezvénynapon. Őket követi a Pinceszínház Bányavirág, a HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közös produkciója, a Hajrá Háry, az Orlai Produkciós Iroda Gyógyír északi szélre és a Budaörsi Játékszín Művészet című előadása.

A versenyprogram zárásaként a szombathelyi Weöres Sándor Színház Széllel szembe című előadásának keretében Jordán Tamás stand up estjét tekinthetik meg az érdeklődők.

    A színházi versenyprogramra szóló jegyek értékesítése július 16-án kezdődik: a kultúrakedvelő közönség a Móricz Zsigmond Színház Országzászló téri irodájában válthatja meg belépőit, emellett idén először az interneten is vásárolhatóak jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a cég irodai hálózatában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés