bezár
 

art&design

2012. 07. 10.
Madárfotókból nyílt kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harmadik alkalommal nyílt kiállítás fiatal művészek alkotásaiból a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM); a KIM Szalon keretében keddtől Kis Dávid, Nehézy László, Palcsek István és Somogyi Márk madárfotóit tekinthetik meg a minisztérium épületében megfordulók.

prae.hu

Az első KIM Szalon 2010 decemberében nyílt meg, a tárca akkor a közelgő magyar EU-elnökség kapcsán kívánt bemutatkozási lehetőséget adni fiatal magyar szobrászoknak, festőknek és grafikusoknak - idézte fel a közigazgatási és igazságügyi miniszter a sorozat harmadik tárlatának megnyitóján.

    Navracsics Tibor hangsúlyozta: a KIM missziójának tekinti, hogy a fiatal Magyarország minisztériuma legyen, ennek jegyében indult a kezdeményezés is, amelynek már konkrét hozadéka volt: a kiállító fiatal művészek közül választották ki például a tárca szakmai díjainak megalkotóit.

    A tárlatot megnyitó Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész szintén úgy vélte, hogy a KIM Szalon fontos nyitásnak számít és segíthet összekötni a fiatal művészeket a hivatal tőlük amúgy idegen világával.

    A madarak a Teremtő legszebb és legszárnyalóbb eszméit testesítik meg - jegyezte meg a korábban több évig állatkerti gondozóként is dolgozó festőművész, hozzátéve: nem véletlen, hogy a legtöbb vallásban a madár az emberi lélek jelképe, hordozója.

    Keddtől az épület folyosóinak, tárgyalóinak falán négy fiatal fotográfus madárfotói kaptak helyet; a KIM munkatársai, illetve a minisztériumba érkező vendégek többek között gyurgyalagok, tengelicek, szalakóták, vörös vércsék és kócsagok képeit láthatják az év végéig.

Kis Dávid, Nehézy László, Palcsek István és Somogyi Márk a kiállításon megtekinthető 47 alkotást térítésmentesen bocsátotta a KIM rendelkezésére.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés