bezár
 

zene

2012. 07. 06.
Eurovízió: a győztes videoklipje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkészítette hivatalos videoklipjét az idei Európai Dalfesztiválon győztes dalához Loreen svéd énekesnő: a Euphoria című szám már több mint félmilliós eladást ért el a nemzetközi piacon és vezette több ország slágerlistáját.

prae.hu

 A videót Marcus Söderlund rendezte, aki korábban dolgozott már az XX-szel, Lissie-vel vagy a Miike Snow-val is. A klip a Stockholmhoz közeli erdőben játszódik, ahol Loreen könnyedén kel át mind a négy évszakon, különböző csodás természeti elemekkel körülvéve - tájékoztatta az énekes kiadója, a Warner pénteken az MTI-t.

    Loreen május 26-án győzött az Euphoriával az 57. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében Bakuban: az előadó minden idők második legmagasabb pontszámával nyerte meg a versenyt, miközben Európa-szerte mintegy 120 millió televíziónéző követte nyomon a versenyt.

    Az énekesnő jelenleg stúdióalbumán dolgozik, a Euphoria ugyanakkor már letölthető önálló dalként, valamint elektronikus kislemezként, amely tartalmazza a dal eredeti verzióját, az instrumentális változatot, illetve Carli, a 7th Heaven és WaWa remixeit is.

    A 28 éves, marokkói berber származású Loreen (született Lorina Zineb Noka Talhaoui) 2004-ben egy svédországi televíziós tehetségkutatón tűnt fel. Az Eurovíziós Dalfesztivál történetében idén immár ötödször született svéd győzelem, az elsőt 1974-ban a később világhírűvé vált ABBA együttes aratta Waterloo című dalával.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés