bezár
 

art&design

2012. 07. 05.
Vizuális művészeti fesztivál a belvárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hybridart szakítva a korábbi hagyományokkal 2012 júliusában, a belváros szívében, egy központi helyszínegyüttesre koncentrálva (Design Terminál, Akvárium Klub) rendezi meg ART MOMENTS elnevezésű vizuális művészeti fesztiválját. Az idei évben a fesztivál fókuszában olyan művészeti platformok állnak, amelyek aktuális társadalmi és kulturális kérdésekre reflektálnak egy fiatal művészgeneráció orgánumán keresztül.

prae.hu

A Deák téri lokáció egysége lehetővé tette a tematika több szintű kibontását: a Colors magazin társadalmi gondolkodást formáló plakátkiállítását az egykori Erzsébet téri buszpályaudvar tranzit termében, a Design terminálban rendezik; a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) Sejt című csoportos debütjét az Akvárium központi terében; míg a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) intermédiás diákjainak Mona Lisa képében kiállítását az Akvárium galériájában. Ugyanakkor az egyes kiállítások mellett a hazai vizuális élet olyan fontos műfajairól sem feledkeznek meg a szervezők, mint a filmművészet vagy a határokat feszegető graffiti és a reneszánszát élő népi folklór.

Az FKSE művészeinek munkái is megvásárolhatóak. A képző- és iparművészek által vezetett workshopokon pedig a látogatók is készíthetnek hímzett betonszívet, szerelmük monogramjával, vagy akár stencilezhetnek pólót street art fenegyerekekkel. A kortárs vizuális dömpingben mellett fölsorakoznak a könnyűzenei programok is 2012. július 5. és 12. között.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés