bezár
 

zene

2012. 07. 04.
A Kerekes Band cseh és lengyel fesztiválon lép fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön Csehországban, pénteken Lengyelországban lép fel egy-egy rangos fesztiválon a hazai világzenei színtér népszerű formációja, a Kerekes Band, mindkét rendezvényen egyedüli magyar előadóként.

prae.hu

 A csapat csütörtökön Hradec Kralovéban a Rock For People Festival YouTube színpadán 15 órakor játszik, egy nappal később a gdanski Open'er Festival-on főműsoridőben, 19.30 órakor a Talents (Tehetségek) színpadon zenél - közölte a Petőfi Rádió szerdán az MTI-vel.

    A saját meghatározása szerint "hasító etno-funkot, felszabadító csángó boogie-t, nagy terpeszes rock'n'rollt" játszó Kerekes Band képviselte a VOLTfolió- és SuperBrands-díjas Petőfi Rádiót januárban a groningeni EuroSonic-Noorderslag fesztiválon, amelyen az Intim Torna Illegál is részt vett. A EuroSonic az egyik legnagyobb európai szakmai fesztivál, amely új tehetségeket mutat be és zenei konferenciákat kínál mintegy háromezer szakember részvételével.

    A Kerekes Band a fesztiválon elért siker hatására, valamint a CEETEP (Central and Eastern European Talent Exchange Program) jelölésének köszönhetően kapott most meghívást a legrangosabb cseh és lengyel fesztiválra, hogy egy-egy órás koncerten népszerűsítse a csángó-boogie-t és elvigye a One More Drink, Lacikám szlogenjét a Kárpátokon túl is - szerepel a kommünikében.

    A Kerekes Band 2003-ig autentikus népzenét játszott, azóta muzsikájukat a rockzenét idéző dobbal és basszussal is kísérik, és funkos, modern elektronikus hangzással színesítik a koboz és a furulya hangját. Az új irányt megörökítő album, a 2006-os Pimasz nem csak Magyarországon lett sikeres aranylemezként, a nemzetközi kritika is felfigyelt rá: a Songlines című tekintélyes szaklap az év legjobb világzenei albumai közé választotta.

    A zenekar legutóbbi lemeze, a 2011-ben megjelent What The Folk!? idén Fonogram-díjat kapott az év hazai nép- vagy világzenei albumaként. A Kerekes Bandben Fehér Zsombor furulyán, Fehér Viktor dobon, Csarnó Ákos brácsán, Námor Csaba kobozon, Kónya Csaba pedig basszusgitáron játszik.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés