bezár
 

art&design

2012. 07. 03.
Mi leszel, ha nagy leszel? Designer!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén nyáron is megrendezték Királyréten a DEMO (Design és Egészség Modell) művészeti tábort a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem munkatársai 9-14 éves gyerekek számára. A tábor záróeseményén 2012. július 5-én elismert szakmai zsűri bírálja el a gyerekek táborban készült alkotásait.

Nem kell nagyon szigorú eseményre számítani, hiszen a tábor szelleméhez mérten a zsűrizés is az alkotás, a humor és a közösségi élmény jegyében zajlik majd. A tábor szervezői fontosnak tartják, hogy a gyerekek találkozzanak a design különböző területein tevékenykedő szakemberekkel, akik közelebb hozzák a tervezés, építészet és a művészet világát az új generációhoz. A zsűri tagjai között olyan szakértő-újságírók lesznek, mint Garai Péter az Építészfórum építész-szerkesztője, Rubóczki Erzsébet a Magyar Építész Kamara hivatalos lapjának az Építész Közlöny - Műhelynek a főszerkesztője és Kovács Dániel a hg.hu főszerkesztője. A tábor workshopjainak vezetői neves, fiatal alkotók. Köztük van Huszár András, a Hintayo kitalálója, a HA Építésziroda vezetője, és hatalmas, falécekből készült lényeiről ismert, Szőke Gábor Miklós, szobrászművész.



A
z immár közösséggé fejlődött DEMO a pályázatnak köszönhetően újabb tehetségeket fedezett fel, akik bekerültek az Egyetem tehetséggondozó programjába. A MOME Könyvtárának kilenc intézménnyel van együttműködése, így a táborok, havi szakkörök és tehetséggondozás által már százhúsz gyerek adhatja a nagy kérdésre azt a meglepő választ, hogy ő bizony designer szeretne lenni.


A  királyréti táborban 40 fős gyereksereg táborozik 2 iskolából július 5-ig. A korosztály fiataljai Huszár András vezetésével 1 km lécből Padintát (pad és hinta) készítenek, ami elkészülte után is jó mókának ígérkezik. Szőke Gábor Miklóst, a magyar szobrászművészet rock sztárját, pedig első alkalommal szelídítik a gyerekek egy Hintapaci építése közben. A formatervező workshop porcelán részlegét sem agyagozó műhelyként kell elképzelni: a műhely támogatója a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés