bezár
 

zene

2012. 06. 27.
Pénteken kezdődik a Kaláka Fesztivál Egerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken kezdődik a hazai folkzene legnagyobb múltú seregszemléje, a Kaláka Fesztivál, amelynek most első alkalommal ad otthont Eger. Az esemény három napja alatt 25 koncertet rendeznek.

prae.hu

A 33. alkalommal megrendezendő fesztivál azt követően költözik át hagyományos helyszínéről, a diósgyőri várból Egerbe, hogy Diósgyőrben felújítási munkálatok kezdődtek.

    A szervezők hét-nyolcezer látogatóra számítanak, akiket a város kollégiumaival és panzióival történt megállapodás alapján olcsó szállásokkal várnak. 

    Az új helyszínen 25 együttes és előadó koncertjén vehetnek részt a népzenerajongók. Fellépnek a műfaj legrangosabb hazai képviselői, például a Budapest Klezmer Band, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Gajdos, a Kaláka, a Muzsikás és a Vujicsics együttes.

    A koncerteket színes kulturális program kíséri; a vár alatti Dobó téren kézműves piacot, iparművészeti kirakodóvásárt rendeznek, valamint a várban moldvai és ír táncházban, folkkocsmában rophatják a látogatók. Lesznek képzőművészeti kiállítások és filmvetítések is.

     A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozik a Kaláka Fesztiválhoz azzal, hogy a rendezvényre utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Egerbe. A kedvezményt csütörtöktől hétfőig lehet igénybe venni.

A kedvezményes árú jegyet a visszautazáshoz az információs központban, a Városháza főbejárata mellett, a Dobó tér 2. szám alatt le kell bélyegeztetni - közölte közös közleményben a két közlekedési társaság az MTI-vel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés