bezár
 

színház

2012. 06. 27.
Az Új Színházak Nemzetközi Fesztiválja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színház, tánc, performansz, új cirkusz és body art is szerepel idén az Új Színházak Nemzetközi Fesztiválján, az Eurokazon csütörtöktől július 2-ig Zágrábban és először a horvát fővároson kívül, Sisakban is.

Szkéné színház

 Az eseményre öt külföldi társulat érkezett és két hazai együttes is fellép. A fesztiválnyitó előadás Israel Galván, a neves spanyol táncos, koreográfus munkája, a La Curva (Kanyar) című darab lesz csütörtökön a zágrábi Nemzeti Színházban.

    A Crew_eric joris nevű belga csapat - amelynek vezetője Eric Joris és Stef De Paepe - a Terra Nova című előadással öt alkalommal szerepel a zágrábi Kortárs Művészetek Múzeumában (MSU).

    Pierre Rigal francia rendező Micro című munkáját a Zágrábi Ifjúsági Színházban láthatja a közönség péntek este. Három alkalommal lép fel Claudia Bosse német-osztrák művészekből álló theatercombinatja "Uralkodó erők. Mi a teendő?" című performansszal az MSU-ban. Macedóniából a prilepi Vojdan Cernodrinski Nemzeti Színház együttese Antica címmel zenés drámát mutat be két alkalommal Branko Brezovic horvát rendező irányításával a zágrábi Gavella Színházban.

    Dalibor Martinis horvát videóművész és performer Simultan govor
címmel, Bábel tornyának mai változatával lép színpadra az MSU-ban. Emellett éjjelente beszélgetések is lesznek a művészekkel.
Idén először Zágrábon kívül, a fővárostól délre fekvő Sisak városában a Sisaki Nyár programjába is bevették az Eurokazt, szerdán és csütörtökön a Táncstúdió tagjai lépnek fel a Republika masta (Képzelt köztársaság) című darabbal és a Salome című balettel. 

    Az Eurokazt 1987 óta rendezik meg Zágrábban, eddig legalább 300 művész lépett fel és ez a színházi fesztivál a régió legnagyobb ilyen seregszemléje, amelyen alternatív előadások, innovatív, kirobbanó erejű táncos, zenés előadások láthatók.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés