bezár
 

irodalom

2012. 06. 26.
MMA: a Balassi Intézet tartozzon a kulturális tárcához
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A külföldi magyar intézeteket irányító Balassi Intézet szakmailag hatékonyabban működne az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) háttérintézményeként - állapította meg keddi ülésén a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöksége.

prae.hu

Az ülésen a testület a nemzetközi, valamint a határon túli kapcsolatok kialakítására vonatkozó, hosszú távú stratégiai irányelveket tárgyalta meg - tájékoztatta az MTI-t kedden a Magyar Művészeti Akadémia.

    A közlemény szerint az MMA elnöksége megfontolásra ajánlja a kormányzatnak, hogy a külföldi kulturális intézetek hálózatának korábbi felügyeleti rendszerét állítsa vissza, azaz a Balassi Intézet ismét a kultúráért felelős tárcához - az Emmihez - tartozzon.

    A Balassi Intézet a 2010-es kormányváltás után került át az országkommunikációt koordináló Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz.

    L. Simon László, az Emmi kultúráért felelős államtitkára az MTI-nek adott hétfői interjújában reményét fejezte ki, hogy a Balassi Intézet viszonylag rövid időn belül visszatérhet a tárca felügyelete alá.

    "A külföldi magyar kulturális intézetek létrejöttüktől fogva a kulturális minisztériumhoz tartoztak, és a magyar értelmiségnek elvárása, hogy ez ezután is így legyen" - érvelt.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés