bezár
 

art&design

2012. 06. 25.
Műcsarnok: fejlesztések és felújítások
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új múzeumshopot, kávézót és ruhatárat alakít ki őszre a Műcsarnok, amelynek épületében visszakapja régi funkcióját a díszterem, valamint megújul a tetőszerkezet, a főlépcső és a portikusz oszlopsora is.

prae.hu

"A tető rendkívül rossz állapotban van, már régóta beázik, ezért - bár nem terveztünk erre külön keretet - nem lehetett tovább halasztani a felújítását" - mondta el az MTI-nek hétfőn a Műcsarnok igazgatója.

Gulyás Gábor hozzátette, hasonló a helyzet a főbejárattal: a portikusz oszlopairól már nagyobb darabok estek le, és a lépcső is igencsak rászorult a renoválásra. A munkát a szakemberek szakaszosan végzik, ügyelve arra, hogy ne akadályozzák a Hősök terén található kiállítóhely működését.

A felújításokra a műemlék épületet üzemeltető Műcsarnok Nonprofit Kft. hárommillió forintot szán.

Az igazgató közölte, hogy június végén bezár az előcsarnokból nyíló művészeti könyvesbolt, a bérlő ugyanis állandósult anyagi nehézségei miatt kezdeményezte a bérleti díj jelentős csökkentését, de mivel a bérleti jogot nemrég nyerték el nyilvános pályázaton, erre nem volt lehetőség.

A megszűnő könyvesbolt helyett a Műcsarnok saját kezelésben működtetett, modernebb szemléletű múzeumshop kialakítását tervezi az épület alagsorában. A kínálatban több saját is termék, valamint elsősorban az aktuális kiállításokról és a kortárs művészetről szóló könyvek, kiadványok is szerepelnek majd - jegyezte meg.

Gulyás Gábor szerint a múzeumshop kialakítását összekötik azzal, hogy a szintén az alagsorban található kávézónak új üzemeltetője lett; vele azzal a feltétellel kötöttek szerződést, hogy saját üzlettere átalakítását maga finanszírozza. A kávézó így valamivel hátrébb, sokkal intimebb térbe kerül, és ugyanott még egy kis ruhatári részt is létrehoznak - részletezte a terveket.

Elmondta, a könyvesbolt eddigi helyén a díszterem visszakapja régi funkcióját, és olyan rendezvényeknek ad otthont, amelyek exkluzívabb teret kívánnak az alagsori előadónál. A régi-új díszterem ráadásul bevételt is termel majd, annak köszönhetően, hogy bérelhető lesz.
Az átalakult, felújított alagsori rész várhatóan szeptember elejétől fogadja a látogatókat - közölte a Műcsarnok igazgatója.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés