bezár
 

irodalom

2012. 06. 22.
Átadták a Magyar Páneurópa Unió sajtódíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Páneurópa Unió Eötvös Józsefről elnevezett sajtódíját az idén Petőcz Csilla, a kultúrával, hagyományőrzéssel foglalkozó civil fórum, a Pozsonyi Kaszinó működtetője, Seszták Ágnes, a Magyar Nemzet publicistája és Vödrös Attila, az Új Idők című lap főszerkesztője kapta. Az évente átadott elismerést Balatonfüreden nyújtották át pénteken.

prae.hu

A Magyar Páneurópa Uniónak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kitüntetéseket Andrássy Gábor, a Magyar Páneurópa Unió országos elnöke adta át, a díjazottakat Batta György, Döbrentei Kornél és Wodianer-Nemessuri Zoltán méltatta.

A sajtódíjat évente hárman kaphatják a kuratórium döntése alapján. A Melocco Miklós készítette plakettel és oklevéllel is járó elismeréssel évente két anyaországi, illetve egy határon túli magyar vagy más nemzetiségű újságíró tevékenységét ismerik el, akik a magyarság európai értékeit tükrözik írásaikban.

A korábbi Eötvös József-sajtódíjasok között van Fábry Sándor, Chrudinák Alajos, Lovas István, Szerető Szabolcs, Ludwig Emil, Fehér Béla, Molnár Pál és Kondor Katalin.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés