bezár
 

építészet

2012. 06. 22.
Színes városrészek kialakítására ír ki pályázatot Tatabánya
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tervpályázatot hirdet a tatabányai önkormányzat a városban található 22 ezer panellakás vonzó külső kialakítására a győri Széchenyi István Egyetem építészhallgatói számára - közölte a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján, majd együttműködési megállapodást írt alá a kezdeményezést támogató szervezetekkel és cégekkel.

prae.hu

Schmidt Csaba (Fidesz) elmondta: az építészmérnök képzésben részt vevő hallgatóktól kreatív, friss szellemiségű, az egyszerű homlokzati színezésen túlmutató megoldásokat, a nagyvárosi, tömbházas lakóterületek felújítására alkalmazható megoldásokat várnak.

Az ötletpályázat megvalósítására három típusépületben 11 lépcsőházat jelöltek ki. Mivel a bevont épületek kétharmada önkormányzati tulajdon, a nyertes pályamunkák felújítás esetén megvalósulhatnak.

A polgármester kiemelte, hogy a felkérés nem egy munka elnyerésére szól, hanem olyan megoldások kialakítására, melyek példaként állíthatók az önkormányzat és a lakosság elé.

Az októberben záruló pályázat nyertesei értékes, hordozható számítástechnikai eszközöket kapnak, helyi építési vállalkozások és tervezőirodák felajánlásaként.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés