bezár
 

zene

2012. 06. 21.
Sikeres évad a miskolci szimfonikusoknál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A változások évének nevezete a 2011-2012-es évadot Szabó Péter, a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a társulat évadzáró ülésén csütörtökön.

prae.hu

Megfogalmazása szerint az elmúlt évadban számos változás történt a zenekar életében, ugyanakkor az együttes tudatosan törekedett arra, hogy mindebből a közönség csak a folyamatosan magas szakmai színvonalat érzékelje.

Emlékeztetett arra, hogy a miskolci önkormányzat az elmúlt év novemberében létrehozta a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft.-t, mely a megszűnő Miskolci Szimfonikus Zenekar feladatait látja el 2012. április 1-től. Mint mondta, bár a szerkezeti átalakulás nem érintette a művészeti munkát, mégis egy új korszak vette kezdetét.

A 2011-2012-es évadban a zenekar 62 koncertet adott itthon és külföldön, a fellépéseket összességében csaknem 15 ezren látták. A Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója alkalmából, a zenekar ritka Kodály-műveket játszott lemezre, a felvétel a Hungaroton gondozásában jelenik meg várhatóan idén decemberben.

Szabó Péter felidézte, hogy az évadban világhírű művészek - Lilya Zilberstein zongoraművésznő és Oliver von Dohnányi, Kocsis Zoltán, valamint Aldo Sisillo karmesterek - is felléptek a zenekarral.

A jövő évad kínálatáról szólva elmondta: elfogadta meghívásukat Szergej Nakarjakov, akit a világ egyik legkiválóbb trombitaművészeként tartanak számon, a zenekart pedig Karolosz Trikolidisz, Gál Tamás és Nicolaus Richter is vezényli.

Az évadzáró társulati ülésen adták át az Évad zenésze kitüntetést, amelyet a társulati tagok szavazatai alapján ezúttal a nyugdíjba vonuló Miklós-Dienes András brácsaművész, a brácsa szólam vezetője érdemelt ki.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés