bezár
 

zene

2012. 06. 21.
Nemzetközi gitárfesztivál Füreden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A klasszikus gitár legjobbjai gyűlnek össze ismét Balatonfüreden a hétvégén kezdődő hetedik gitárfesztiválon - közölte az MTI-vel Eötvös Zita, a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál Alapítvány programmenedzsere.

prae.hu

Fellép számos művész, közöttük két brazil gitáros, akik először lesznek láthatók Kelet-Európában. Ezenkívül zenei szaktekintélyek előadásait és a fesztivál fiatal résztvevőinek spontán koncertjeit élvezhetik a városba látogatók az egy héten át tartó rendezvényen - tette hozzá.

A fesztivált szombaton Filo Machado brazil művész nyitja meg a balatonfüredi Tagore sétány szabadtéri színpadán. Elfogadta a meghívást a világ egyik legnagyobb klasszikusgitár-virtuóza, az olasz Aniello Desiderio, akinek tavalyi balatonfüredi koncertjére sokan nem tudtak bejutni. Az idei fesztiválon vasárnap este az Anna Grand Hotel Dísztermének színpadán lép színpadra.

A balatonfüredi Kisfaludy Galériában június 25-én többszörös díjnyertes koreai Kju Hi Park lép fel, majd 26-án Lukasz Kuropaczewski Lengyelországból.

Igazi kuriózum lesz a már ötven éve töretlen sikernek örvendő, szintén brazil Carlos Barbosa-Lima-koncert 27-én, másnap pedig a az elsöprő előadásmódú horvát gitárost, Zoran Dukicot láthatja a közönség.

Szintén számos verseny győztese a fiatal angol Ian Wat, aki 29-én lesz látható, végül június 30-án a fesztivál fergeteges szabadtéri spanyol Flamenco-esttel zárja a kapuit a Balatonfüredi Szabadidő és Konferencia Központban.

A koncertek mellett ezúttal is lesz hangszerkiállítás, kottavásár és mesterkurzus, a fellépő zenészek esti koncertjüket követően másnap előadást tartanak majd, amelyekre bárki beülhet.

Mintegy száz fiatal tehetség zenél majd minden nap 17-19 óra között a Kisfaludy színpadon, valamint idén egy zenetanároknak szóló akkreditált mesterkurzussal is bővül a fesztivál programja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés