bezár
 

film

2012. 06. 20.
Disney egykori rajzaiból született újjá Oswald
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Walt Disney eredeti rajzaiból készült rajzfilm: Oswald nyúl kalandjai 85 évvel a rajzok születése után elevenedtek meg.

prae.hu

Oswaldot, a szerencsés nyulat még 1927-ben, Mickey egér születése előtt megrajzolta Disney. A húszas és harmincas években 26 rajzfilm sztárja lett a nagy fülű, tágra nyílt szemű, rövidnadrágos figura.

Az egykori Disney-rajzok felhasználásával új, kilencven másodperces rajzfilm készült Harem Scarem címmel, amelyet a hivatalos Disney rajongói klub, a D23 rendezvényén mutattak be.

Disney még a Universal stúdiónál töltött időben rajzolta meg Oswaldot munkatársa, Ub Iwerks közreműködésével. Amikor 27 évesen otthagyta a stúdiót, a rajzfilmfiguráról is le kellett mondania. Bob Iger, a Disney filmstúdió főnöke azonban 2006-ban visszaszerezte a stúdiónak a nyuszit, aki azóta az Epic Mickey videojátékban is feltűnt, amelyhez már folytatást terveznek.

"Walt nagyon örülne, hogy Oswald visszatért" - mondta Becky Cline, a Disney archívumának igazgatója, és hozzáfűzte, hogy a Disney-rajongók számára még nagyobb a meglepetés, hiszen új rajzfilmet láthatnak vele.
Oswald idén ünnepli 85. születésnapját, ezt a jubileumot akarta a stúdió valami különleges produkcióval feledhetetlenné tenni.

A rajzfilm az archívumból előásott egykori rajzokból született, de úgy, hogy nem nyúltak bele ez eredeti vázlatokba, hanem beszkennelték őket, és fáradságos munkával sorrendbe állítva a skicceket animálták a figurát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés