bezár
 

art&design

2012. 06. 19.
Lemondott az Örökségvédelmi Hivatal elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lemondott vezetői munkaköréről Tamási Judit, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöke július 1-jei hatállyal - tájékoztatta a KÖH kedden az MTI-t.

prae.hu

Közleményük szerint Tamási Judit a kulturális örökségvédelmi törvény július 1-jén hatályba lépő módosításával való egyet nem értése jeléül mondott le tisztségéről.

Mint írták, a KÖH távozó elnöke a lemondásáról további nyilatkozatot nem kíván tenni.

A kulturális örökség védelméről szóló törvény július 1-jén hatályba lépő módosítása elveszi a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, illetve a Kormányhivatalok Kulturális Örökségvédelmi Irodái építéshatósági jogkörét, és csak szakhatóságként vonja be őket az építési engedélyezési folyamatba.

A még áprilisban elfogadott törvénymódosítást benyújtói - Borkai Zsolt (Fidesz), Habis László és Michl József (KDNP) - azzal indokolták, hogy az önálló építésügyi hatósági hivatalok működésével az építési engedélyezés folyamata új körülmények közé kerül.

Az új rendszerben szükségtelenné válik, hogy a Kormányhivatalok Kulturális Örökségvédelmi Irodái önálló építésügyi hatósági jogkörrel rendelkezzenek, hiszen szakmai elvárásaikat szakhatóságként maradéktalanul érvényre juttathatják.

A megváltozott rendszerben így az önálló építésügyi hatósági jogkört a települési önkormányzatok fogják ellátni, a Kulturális Örökségvédelmi Iroda mint szakhatóság vesz részt az építésügyi hatósági eljárásban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés