bezár
 

színház

2012. 06. 17.
Ingyenes az évad utolsó előadása a szatmárnémeti színház magyar társulatánál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szentivánéji álom ingyenes előadása lesz szerdán az idei évad utolsó produkciója az észak-romániai Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatánál. A Shakespeare-színművel együtt kilenc darabot mutatott be a most záruló évadban a társulat.

Szkéné színház

A Harag György Társulat szinte teljes alkotóközösségét felvonultató produkciót május 4-én adták elő először - olvasható a társulat MTI-hez eljuttatott összegző visszatekintésében.

Az idei évadban bemutatott további nyolc előadás közül három kifejezetten a gyermekeknek szól. Darvasi László Trapiti című darabja mellett két bábelőadást vittek színre.

A Petőfi Sándor által írt A helység kalapácsát felolvasószínházi formában láthatta a közönség. A költészet napján mutatták be a ...nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak... című versösszeállítást, amellyel a város szülöttje, Dsida Jenő költő előtt is tisztelegtek az alkotók.

A társulat a Gyergyószentmiklóson szeptember 30. és október 9. között megtartott Nemzetiségi Színházi Kollokviumon Carlo Goldoni Chioggiai csetepatéjával a román közszolgálati rádió díját kapta, míg Bianca Imelda Jeremias a vígjáték díszleteinek és jelmezeinek terveiért a zsűri különdíját érdemelte ki.

Ezt a darabot láthatta a közönség novemberben a társulat székelyföldi turnéján, és májusban a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén a budapesti Thália Színházban is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés