bezár
 

film

2012. 06. 15.
Némafilmek Darvas Kristóffal, rövidfilmek, autósmozi a Múzeumok éjszakáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A MaNDA három helyszínen várja a mozizás szerelmeseit: az Erzsébet körúton az Örökmozgó moziban, a Látogatóközponttá alakított székházában és annak udvarán a Budakeszi út 51/E szám alatt, valamint a gyermekvasút Szépjuhászné állomásán színes programokkal.

prae.hu

Századeleji némafilmek Darvas Kristóffal

Látta-e már … a Tabáni képeket, vagy a Corvin Híradót? Volt-e olyan fantasztikus élményben része, hogy élőzenei kíséret mellett mozizzon? Az Örökmozgó Filmmúzeum filmes időutazásra csábítja ezen a kivételes éjszakán a mozi szerelmeseit. Közel száz évvel ezelőtt vetített kincseket a dobozból. Szívszorító szerelmek, mulatságos kedvencek, édes kis semmiségek, burleszkek és tragédiák váltják egymást, s Darvas Kristóf virtuóz zongorajátékával kíséri a történeteket. 
A látogatók nemcsak izgalmas filmritkaságok között csemegézhetnek, hanem gyönyörű – kézzel rajzolt és festett – plakátokat is megcsodálhatnak. A játékos kedvűeknek a filmes totó készült. A sikeresen tippelők között értékes ajándékokat - könyveket, mozijegyeket és filmeket – sorsolnak ki.
Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum - 1074 Budapest, Erzsébet krt. 39. - forró drót: +36 1 342-2167

Sosem látott rövidfilmek

Ötven év elteltével végre bekukkanthatnak a látogatók a kulisszák mögé. A MaNDA munkatársai kincsekkel, páratlan kuriózumokkal várnak mindenkit, aki ezen a különleges éjszakán meg akarja tudni, mi is történik Budakeszi úti filmes archívumában. Kiderül, hogyan működik a csodadob, s az is, milyen kamerával készült a Halálos tavasz. A látogatók bepillanthatnak a mozi boszorkánykonyhájába: a gépházba, vagy filmet vághatnak, akár egy igazi rendező. Non-stop pörögnek a legendássá vált alkotók filmjei és a mesés hazai tájakról készült felvételek. Aki pedig kedvet kap a filmkészítéshez, megrajzolhatja és elkészítheti a saját filmjét a budaörsi Illyés Művészeti Akadémia tagjai segítségével. Kertmozi, kisvendéglő az udvarban, ott figyelheti, miért is felejthetetlen az Aranycsapat!
Helyszín: MaNDA Központ - 1021 Budapest, Budakeszi út 51/E - forró drót: + 36 1 200-8739

Autósmozi a Szépjuhásznénál

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Zto5rNtbKgs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
A múzeumok éjszakáján a Magyar Veteránautó és Motoros Szövetséggel és a MÁV Zrt.-vel karöltve régi magyar filmek ünnepi vetítésére várjuk az Old Timerek, veterán autók és autósmozik híveit. A múltidéző moziban egymást követik az egykori filmsikerek, közönségkedvencek. A rendezvény különleges színfoltját jelentik a parkolóban felsorakozó veterán járműcsodák. Egykor ilyen autókkal érkezhetett a nagyérdemű a premierre.
A Szépjuhászné vendéglő szabadtéri főzéssel, sütéssel, míg a Kisvasút éjszakába nyúló vonatozással várja az érdeklődőket!
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés