bezár
 

színház

2012. 06. 15.
Szombaton nyit a Szarvasi Vízi Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszabású zenés gálaműsorral nyitja meg kapuit szombaton a Szarvasi Vízi Színház, a közönség a Békéscsabai Jókai Színház legsikeresebb előadásaiból kap ízelítőt.

Szkéné színház

Szarvason augusztus végéig mindennap izgalmas műsorokat, hétvégén nagysikerű színházi darabokat állítanak színpadra - mondta Fekete Péter igazgató, a vízi színházat működtető Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Teátrum Társaság részéről az MTI-nek.

Fekete Péter a nyári programkínálatot összegezve hangoztatta: az elmúlt évhez hasonlóan a műsorkínálat az idén is színes egyveleg, minden korosztálynak kínál vonzó programot. Lesz családi meseopera, musical, operett, koncert, tánc-show és több díjnyertes nagyszínházi előadás. Tavaly rendkívül sikeres volt az ingyenes Vers a víz fölött sorozat, amelyet a szervezők 2012-ben dalestekkel és felolvasó-színházi előadásokkal bővítettek ki.

Az újdonságokról szólva Fekete Péter elmondta: a Vízi Színház ad otthont a Magyar Teátrum Nyári Fesztiválnak, amelyet a Magyar Teátrum Társaság hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendez. A társaság tagszínházainak legsikeresebb darabjai mutatkoznak be a vízi színpadon, az idén hét darabot láthat a közönség.

A fesztivál keretében a Békéscsabai Jókai Színház a Kabaré című musicalt mutatja be. Boccaccio Dekameron című darabját a Beregszászi Ilyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata játssza.

A közönség láthatja a Szentendrei Teátrum Turay Ida Színházi Spirit Kamaraszínháza előadásában Moliere Mizantróp című zenés színművét, a debreceni Csokonay Színház előadásában Szergej Medvegyev Fodrásznő című darabját.

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásában Eisemann Mihály-K. Halász Gyula-Kellér Dezső Fiatalság bolondság című zenés vígjátékát, a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásában A Padlás című musicalt mutatják be.

Az egri Gárdonyi Géza Színház A fából faragott királyfi táncjátékkal érkezik a fesztiválra. A gyerekek ismét láthatják a Békéscsabai Jókai Színház előadásában a Varázsfuvola átiratát, a Mozart után szabadon című zenés művet.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés