bezár
 

film

2008. 09. 08.
Arany Oroszlán díjas a The Wrestler
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Arany Oroszlán díjas a The Wrestler A Darren Aronofsky által rendezett, Mickey Rourke főszereplésével készült The Wrestler című film nyerte el idén a Velencei Filmfesztivál legrangosabb elismerését, az Arany Oroszlánt.

prae.hu

A filmben Rourke alakítja Randyt, egy valaha a csúcson lévő birkózót, akinek mára már csak olcsó, véres mérkőzéseken való részvétellel sikerül fenntartania magát. Egy szívroham után azonban orvosa azt tanácsolja, hogy álljon le a szteroidok szedésével, és hagyja abba a birkózást. Életét újraértékelve kísérletet tesz arra, hogy elidegenedett lányával (Evan Rachel Wood) rendezni tudja a kapcsolatát, szerelmi életében pedig egy kiöregedő sztriptíztáncosnővel (Marisa Tomei) kialakuló viszony jelent megújulást. Ám akárhogy is próbálja, Randy nem tud ellenállni a reflektorfény csábításának, és hamarosan újra a ringben találja magát…

A 2005-ös Sin Cityben Marv karakterét emlékezetesen megformáló, és ezzel hosszú mellőzés után újra visszatérő Mickey Rourke élete legjobb alakítását nyújtja a lecsúszott birkózó szerepében. A rendező, Darren Aronofsky pedig már korábban is olyan filmekkel szerzett magának hírnevet és elismerést, mint a Pi, a Rekviem egy álomért vagy A forrás. Legújabb filmjével ismét sikerült bizonyítania tehetségét.

A The Wrestler 2009-ben kerül bemutatásra a hazai mozikban.
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés