bezár
 

art&design

2012. 06. 13.
Múzeumok éjszakája: somogyi programok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A múzeumok éjszakáján tárlatvezetés, játszóház, koncert, kiállítás, tűzugrás, távcsöves csillagnézés, középkori fegyverbemutató és ismeretterjesztő előadások várják az érdeklődőket szombaton este 18 órától Kaposváron a Rippl-Rónai Múzeumban.

prae.hu

A kaposvári múzeummal szomszédos Somogy Megyei Levéltárban ugyancsak 18 órától megmutatják a közönség elől elzárt raktárakat, a műemlék jellegű látványraktárt, középkori okleveleket, 18. és 19. századi iratokat, kézzel készült térképeket, továbbá Kossuth Lajos és Jókai Mór korából való kéziratos irodalmi emlékeket is megvizsgálhatnak az érdeklődők. Az éjszakai látogatást fáklyák fénye és korabeli zene teszik emlékezetessé.

A Megyei és Városi Könyvtárban szombaton 18 órától éjfélig a Csodálatos természet című fotókiállítást nézhetik meg az érdeklődők, lesz továbbá távcsöves csillagnézés, könyvtári raktártúra, felolvasás Fekete István műveiből, kézműves foglalkozás, kvízjáték és emlékezetes vadászatokat felidéző élménybeszámoló.

Egy héttel később, június 23-án, Szent Iván éjjelén a szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjteményben és a balatonszárszói József Attila Emlékházban folytatódnak a programok.

A szennai falumúzeumban június 23-án 18 órától kézműves foglalkozásokra várják a kicsiket és nagyokat: lesz gyertyamártás, gyöngyfűzés és készíthetnek rongyboszorkányt, majd lehetőség lesz falunézésre lovas kocsival, később pedig a Tótágas táncegyüttes és Dudaiskola zenészei hívják táncházba a közönséget, a vállalkozó kedvűek pedig tűzugráson tehetik próbára merészségüket.

A csendesebb szórakozásra vágyókat a külföldi tanulmányútjain több új lepkefajt is felfedezett múzeumigazgató, Ábrahám Levente éjszakai rovargyűjtésre várja. Balatonszárszón aznap este 19 órától tárlatvezetéseket, múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak. Petkes Csaba megzenésített verseket ad elő gitárkísérettel, majd a Fabula együttes koncertjén József Attila és kortárs költők megzenésített verseit hallhatja a közönség.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés