bezár
 

zene

2012. 06. 12.
2. VilágVeleje Nyár - Minden szinten rock and roll
2012. június 15-16. (viharnap: 17.) Budapest, Orczy Park
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
20 év után új dallal jelentkezik pénteken az Európa Kiadó: Menyhárt Jenő és legendás csapata pénteken az Orczy Parkban megrendezésre kerülő VilágVeleje Nyár rendezvényen húsz év után új dallal jelentkezik, élőben. A dal címe: Nem látta senki.

prae.hu

Tavaly nyáron rendezte meg első ízben nyári programját a VilágVeleje Produkció. A siker nem maradt el, csak pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők a tavalyi buliról.

A fesztiválnak idén is az Orczy Park ad otthont, amely Budapest egyik legszebb történelmi kertje, gyönyörű zöldfelület a főváros szívében. A fesztivál fő helyszíne a Nagyrét, itt kap helyet a nagyszínpad, a másik a különleges hangulatú tószínpad, melyet már csak a Csinibaba című filmből is illik ismerni, itt különleges, akusztikus programok kapnak helyet.

A park könnyen megközelíthető, hiszen a Nagyvárad téren áll. Itt van a 24-es villamos és a 3-as metró, ahonnan 3 perc séta a Ludovika téri bejárat, amely az idei fesztivál bejárata. 

Az első napon, június 15-én, pénteken a fő esemény a legendás Európa Kiadó – Love ’12 műsora.

Európa Kiadó

1981. szeptember 13-án,  épp egy évvel az URH debütálása után lépett először színpadra az Európa Kiadó. Komoly munkába kezdtek, gyakorlatilag évente összeállt egy-egy új koncertprogram, ha nem is csupa friss szerzeménnyel, mert a korábbiak közül is mindig akadt olyan, amelyik kisebb zenei átalakítással tökéletesen beilleszkedett új környezetébe. Bizonyára sokan emlékeznek a Love ’82 és a Love ’92 lemezekre. Az évforduló azonban meglepetéseket tartogat!

Az Európa Kiadó előtt a Balaton együttes játszik.

A tószínpad éjszakai programja a ’80-as, ’90-es évek underground zenéibe enged betekintést Peter Ogi, Legát Tibor, Ujj Zsuzsi, Őz Zsolt és a többiek részvételével, de fellép Bérczesi Róbert (hiperkarma) is, Én meg az Ének című műsorával.

A második napon, június 16-án mutatkozik be a fővárosi nagyközönségnek a megújult Tankcsapda. Az első budapesti koncerten terveik szerint két új dalt is előad a zenekar. Ezen az estén ráadásul a hazai rock színtér másik vezető csapatával, a Depresszióval játszanak egy színpadon.

Tankcsapda - Szepesi Bogi fotója

A tavaszi turnén bizonyította az új gitárossal, Sidivel felálló Tankcsapda, hogy energikusabb és erősebb, mint valaha. A Tele a Tankot 2012 Turné nyári budapesti állomása ez a koncert, ahova új dalokat is hoz az együttes. A nagy Tankcsapda koncertekhez méltó látvánnyal és pirotechnikával készül a csapat a budapesti megmérettetésre.

Az estét a Kowalsky meg a Vega-ból már ismerős arcokból álló Los Vegas zenekar indítja. Utánuk hazánk egyik legismertebb rockcsapata, a Depresszió veszi át a színpadot. A 12 éves zenekar sikert sikerre halmozott, erre a koncertre harapós műsorral készülnek.

A tószínpadon a Szekeres András-Barbaró Attila duó játszik Junkies dalokat akusztikus formában, Szekeres-Barbaró Wurlitzer Band fedőnév alatt.

Ne hagyd ki a leghangulatosabb budapesti nyárindító bulit, és ne feledd: Minden szinten rock and roll!

A napijegyek elővételben 2900, a helyszínen 3500 Ft-ba kerülnek, a kétnapos bérlet ára 4900 Ft. További információk a www.vilagveleje.hu oldalon.

 
Európa Kiadó
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés