bezár
 

irodalom

2012. 06. 11.
Kiírták a Minősített Könyvtár pályázatot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pályázatot írt ki a Minősített Könyvtár cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A címet a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek nyerhetik el.

prae.hu

Mint az Emmi Kulturális Államtitkársága az MTI-vel hétfőn közölte, az intézmények augusztus 31-ig nyújthatják be pályázatukat.

Ehhez a minisztérium honlapjáról letölthető Könyvtári Közös Értékelési Keretrendszer szerint el kell készíteniük önértékelésüket úgy, hogy az összes elérhető pontszám legalább 75 százalékát (750 pontot) meg kell szerezniük.

A benyújtott pályázatok alapján a Könyvtári Minőségügyi Bizottság két szakértője helyszíni vizsgálatot tart, amelynek alkalmával ellenőrzi, pontozással és szövegesen is értékeli az adott intézményt.

A cím odaítéléséről a miniszter dönt, a nyertes intézmény öt évig jogosult a Minősített Könyvtári cím használatára, amelynek birtokában pályázhat a Könyvtári Minőségi Díjra. A pályázati díj ebben az esztendőben is 200 ezer forint.

A Minősített Könyvtár címet 2011-ben adták át először, akkor a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kapta az elismerést.

Az idei nyerteseknek az emberi erőforrások minisztere 2013-ban, a magyar kultúra napján adja át a Minősített Könyvtár címeket.

A pályázat részletes feltételei ezen a linken tekinthetők meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés