bezár
 

zene

2012. 06. 09.
XVIII. Nemzetközi Haydn Fesztivál
2012. június 29-30., július 1., július 6-7-8., Fertőd, Esterházy-kastély
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Vonósok Kamarazenekar által szervezett XVIII. Nemzetközi Haydn Fesztivál idén is várja a komolyzene iránt elkötelezett és fogékony közönséget. Az esemény Fertődön, a festői szépségű, felújított Esterházy-kastély termeiben kerül megrendezésre június 29. és július 8. között, 6 koncertnapon keresztül.

prae.hu

Az első, 1995-ben megrendezett fesztivál sikerén felbuzdulva a kastély újra programokkal teli életre kelt, a Haydn tiszteletére rendezett eseménysorozat pedig azóta is minden nyáron megrendezésre kerül.

A XVIII. Haydn Fesztivál a Haydn és a franciák alcímet viseli, kifejezve tiszteletünket a 75 éve elhunyt Maurice Ravel és a 150 éve született Claude Debussy francia zeneszerzők iránt. A régi idők klasszikus műveit olyan fiatal zenészek mutatják be, mint Jana Bouskova, Kokas Katalin, Kelemen Barnabás vagy a Papp Duó.

BV fotó

A Budapesti Vonósok hangversenymestere Pilz János hegedűművész, művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész.

Június 29-én pompás nyitókoncerttel indul a fesztivál, másnap Rézfúvós kamara koncertet élvezhetnek a résztvevők. Július elsején a Hegedűk házassága címet viselő elragadó előadást mutatják be, július 6-a és 8-a között pedig Kamara koncert, a Musica Sacra Énekkar Ének a Kastélyban című előadása, Tea koncertek és végül a Finálé zárja Magyarország legnépszerűbb komolyzenei eseménysorozatát.

A világhírű szólisták és remek koncertek mellett pihentető környezet és a kastély csodás világa várja a kikapcsolódni vágyókat a XVIII. Nemzetközi Haydn Fesztiválra.

Jegyek vásárolhatók a www.jegymester.hu vagy a www.jegy.hu internetes oldalakon, illetve a helyszínen: Rábensteiner Panzió, 9431 Fertőd, Haydn utca 2.

Haydn fesztivál plakát
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés