bezár
 

zene

2012. 06. 07.
Átadták a VOLTfolió-díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták csütörtök este a budapesti Millenárison a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat, amellyel a kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket ismeri el a zenészszakma és a közönség.

prae.hu

VOLTfolió életműdíját az idén Göczey Zsuzsa rádiós zenei szerkesztő kapta, az elismerést Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója adta át.

Göczey Zsuzsa a díjat átvéve megjegyezte, a VOLTfolió-díj számára olyan, mintha az Oscar-díjat kapta volna meg. A magazinok versenyében a Magyar Narancs hetilap kapta a díjat. Az újságírók versenyében Kiss Krisztina lett a győztes.

A legjobb portálnak az index.hu hírportált választotta a zenészszakma, a legjobb zenei portál a quart.hu lett. A tévéadók között a Magyar Televízió m1 csatornája győzedelmeskedett, a legjobb műsorvezetőnek járó elismerést Gundel Takács Gábornak ítélték oda. A televíziós műsorok versenyében az RTL Klub műsora, a XXI. század győzött.

A legjobb rádió az idén is a Petőfi Rádió lett, amelynek Akusztik című műsora elnyerte a legjobb rádióműsornak járó díjat. A rádiós műsorvezetők közül Csiszár Jenőt, a Class FM műsorvezetőjét találta a legérdemesebbnek a szakma.

A budapesti klubok közül az idén az A38 győzedelmeskedett, a legjobb vidéki szórakozóhelynek a szegedi JATE Klubot választották a zenészek. Az esemény házigazdái, Varga Líviusz zenész és Németh Judit énekes hangsúlyozták: a VOLTfolió-díjakat 11 éve adták át először, az elismerést a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították.

Varga Líviusz kiemelte: a díjazottakra egy 500 fős grémium szavazott, a testület tagjait a szervezők kértek fel a kulturális élet szereplői közül. Az elismerésekhez egy közönségdíj is társul, amelyre csütörtök estétől lehet szavazni a www.voltfolio.hu weboldalon. A díjat augusztus 5-én, a Magyar Dal Napján adják át.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés