bezár
 

film

2012. 06. 07.
Születésnapi filmválogatás Dargay Attila animációiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vukot, a Lúdas Matyit és Az erdő kapitányát is látható lesz a Dargay Attila rajzfilmrendező 85. születésnapját ünneplő vetítéssorozaton, amelyet június 20. és 24. között rendeznek meg a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

prae.hu

Az évfordulós megemlékezés megnyitóján, június 20-án 19 órakor Veress József filmkritikus idézi fel a magyar rajzfilm három éve elhunyt kiválóságának munkásságát, majd többek között a nagy sikerű Gusztáv-sorozat epizódjaiból láthat válogatást a közönség - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

A Dargay-ünnep alkalmából a művész ritkán látható munkáit ugyancsak vetítik, köztük első önálló rajzfilmjét, a Ne hagyd magad, emberkét! és a Variációk egy sárkányra című produkcióját, amellyel a klasszikus meséket forgatta ki megszokott menetükből.

A Lúdas Matyi a rendező első egész estés rajzfilmjeként készült el 1979-ben, és azóta generációk örök filmélménye maradt. Június 21. és 24. között nemcsak ez a Fazekas Mihály művéből született alkotás, hanem további nagy filmjei közül az 1981-ben bemutatott és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő Vuk, az 1984-es, Jókai Mór írásából forgatott Szaffi, az 1989-es Sárkány és papucs, valamint az 1990-ben készült Az erdő kapitánya is megtekinthető a Rákóczi úti filmszínházban.

A Balázs Béla-díjas, érdemes és kiváló művész 85. születésnapja előtt tisztelegve a Magyar Posta Vuk-motívumokkal és bélyegekkel díszített alkalmi borítékot bocsát ki, amely a Dargay-napok alatt megvásárolható az Urániában. Az alkalomra egy Dargay portréját és aláírását ábrázoló bélyegző is készül.

A mozilátogatókat különleges ajándék csokoládéval is meglepik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés