bezár
 

színház

2012. 06. 06.
POSZT: Magyar Teátrum Sátor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar Teátrum Sátor várja a közönséget az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT); a Magyar Teátrumi Társaság Széchenyi téren felállított helyszínén egész napos, változatos programokat rendez június 7. és 15. között.

Szkéné színház

A Magyar Teátrumi Társaság az idei évtől részt vesz a POSZT szervezésében. A találkozón felállított sátruk mottója: Egy életen át kapaszkodó: ez a színház! A Széchenyi téri Magyar Teátrum gömbsátor programjai e gondolat köré szerveződnek - olvasható a szakmai szervezet MTI-hez eljuttatott közleményben.

Délelőttönként különleges játszóházzal és gyermekprogramokkal várják a családokat. Délutánonként párválasztó show-t rendeznek, ahol magyar színész-sztárok - köztük Dobó Kata, Dósa Mátyás, Járai Máté, Margitai Ági, Mészáros Árpád Zsolt, Pásztor Erzsi, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta és Trill Zsolt - kerülnek reflektorfénybe. Ezt a programot szakmai beszélgetések, színházi évfordulók ünnepei követik. A sátor gyerek- és szakmai programjai ingyenesen látogathatóak.

A sátor Magyar Teátrum Fényshow-val nyit és megrendezik a fénytechnikusok versenyét is a POSZT-on. A színházi találkozó két külföldi vendége is ellátogat a sátorba: június 10-én 16 órakor Rimas Tuminassal beszélget Király Nina és Kozma András, június 14-én pedig Valére Novarina A cselekvő szó színháza címmel tart előadást.

A közlemény kitér arra, hogy a Magyar Teátrumi Társaság évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz a színházi háttérszakmák elismertetéséért, így a fesztiválon bemutatják a Magyar Teátrum díjasokat is. De a nézők a találkozón megismerhetik a 2012. évi Kaszás Attila-díjra javasolt művészeket is.

Vasárnap a színházi előadások mellett sportprogrammal készülnek: 11 órától Színészválogatott-PMFC öregfiúk labdarúgó mérkőzést tartanak a POSZT-on a PMFC stadionjában.

Este színházi előadásokkal várják a közönséget: látható lesz a GG Tánc Eger, a Magyar Cirkusz és Varieté, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a Szolnoki Szigligeti Színház, a Turay Ida Spirit Kamaraszínház egy-egy előadása és Blaskó Péter, Kubik Anna Magyar sorstöredékek Trianon óta című estje is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés