bezár
 

irodalom

2012. 06. 05.
Körös Körül Ifjúsági Fesztivál 2012
Programajánló
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Körös Körül Ifjúsági Fesztivál 2012 A békéscsabai Körös Körül Ifjúsági Fesztivál szervezői budapesti sajtótájékoztatójukon nyilvánosságra hozták a 2012-es KÖRF civil és kulturális programjait, élükön a József Attila Kör (JAK) összművészeti eseménysorozatával.

Az Instantban rendezett budapesti sajtótájékoztatón debütált a fővárosi közönség előtt a békéscsabai KÖRF Fesztivál csapata. A rendezvényen a szervezőkön túl jelen volt Gaborják Ádám, a JAK elnöke, a fellépők közül az extravagáns megjelenéséről elhíresült Soerii & Poolek formáció, illetve a Kollektíva DJ csapata, akik bemutatták a Fashion Video Festival fődíjas Móró Máté által készített legújabb image fotóikat.
 

prae.hu

"Tavaly három napon át tartott az első KÖRF, ahol nagyon sokan voltak, remek volt a hangulat és végig szakadt az eső. Idén az elővételek alapján szintén biztatóak a számok, úgyhogy már csak a jó időre várunk" – kezdte beszédét Szabó Ábrahám, a KÖRF szóvivője. Az esemény mindössze 18 éves házigazdája elmondta, a tavalyi nyitóesemény óta számos helyi civil és kulturális egyesület csatlakozott a kezdeményezéshez, amellyel egy fiatal közönség számára kínálnak kikapcsolódási lehetőséget, minden tekintetben 'tiszta' és felelős keretek között. Éppen ezért a civil programok túlnyomó többsége a tolerancia és az egészségmegőrzés, a fenntarthatóság jegyében egészíti ki az erős hazai zenei mezőnnyel rendelkező KÖRF nappali programjait. "Megtapasztalhatjuk a fogyatékkal élők különleges érzékelését a "Figyelj rám!" interaktív valóság-szimulációjával, részt vehetünk az eddigi legzöldebb biciklis felvonuláson a Zöld 14 szervezésében, de akár rálelhetünk a tartós párkapcsolat 12 titkára is, ha a Sorsfonó Élményszínházának élő társasjátékához csatlakozunk." - emelt ki néhányat a számos civil program közül Szabó Ábrahám.
 

A sort Gaborják Ádám, a JAK elnöke folytatta, aki a prae.hu-val közösen felépített irodalmi – kulturális programok közül emelt ki néhányat. "Felütésképpen a Nem könyv akció keretein belül lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy mindent megtegyél egy könyvvel, amit sohasem volt szabad. Lehet szögezni, égetni, leenni, fűrészelni, célba dobni – bármit, amit nem a rendeltetésszerű felhasználás, hanem a tárgyból fakadó játék inspirál." Az interaktív felszabadító-tréning mellett a József Attila Kör vendégül látja majd Grecsó Krisztián írót, illetve Áfra Jánost és Bencsik Orsolyát, a JAK idei elsőkönyveseit. A Prizma című filmes folyóirattal együttműködésben a trash filmek világába kalauzol, majd Benedek Szabolcs és az erdélyi Szabó Róbert Csaba, a Libri Kiadó gótikus regény-szerzői hozzák el a 21. századi vérgrófokat és rémtörténeteket.
 

Július 6-án a prae.hu látja vendégül az irodalmi színpad látogatóit, ahol Györei Zsolt, Havasi Attila és Vécsei Rita Andrea mutatkozik majd be, de ott lesz Hartay Csaba költő (a Viharsarki kattintós blog szerzője) új kötetének bemutatója, illetve Markovics Botond (SFmag), Stemler Miklós és Angyalosy Eszter (Libri) beszélgetnek majd a pop, a fantázia és a fantasztikum határterületeiről.
 

Az irodalmi programok a KÖRF legkülönlegesebb helyszínén kapnak helyet, azon a kisszínpadon, amelyet az elkötelezett fesztiválozók, a fesztivált megelőző KÖRF-Építőtábor alatt, a saját kezük munkájával raknak össze.


További információ:
www.korf.hu
www.facebook.com/koroskorulfesztival
Sajtóanyag: Sonntag Media


Támogatja az NKA Márai Programja


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés