bezár
 

film

2012. 05. 31.
Magyar animáció Annecy-ban
Sajtóközlemény, 2012. május 31. Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szoboszlay Eszter Fejlakók című sorozatának legújabb része meghívást kapott a hétfőn kezdődő Annecy Filmfesztiválra, mely az animációs filmek legrangosabb nemzetközi seregszemléje.

prae.hu

A Kecskemétfilm Stúdió új generációjának képviselője, Szoboszlay Eszter Fejberendező című rövidfilmje versenyez Annecy-ban. A háromperces alkotás a tévéfilmsorozatok versenyében indul az animációk legrangosabb nemzetközi fesztiválján.

A Kecskemétfilm Stúdió Fejlakók  sorozatának legutóbbi, Fejberendező című része kézi és számítógépes technikával készült 2011-ben. A sorozatról Szoboszlay Eszter a következőket vallja: "Játékos elmélet az emberi agy működéséről: A fejünk, mint egy szekrény, vagy egy kamra, kinyitható. Ide bekukkantva, a polcokon, dobozokban, zsákokban, tárgyakat, kacatokat, kincseket, színeket, érzéseket, gondolatokat, emlékek képeit láthatjuk. Az elmélet szerint nem vagyunk egyedül. Mindannyiunk fejében lakók élnek. A fejlakók határozzák meg, mit érzünk, hogyan döntünk, hogyan látjuk a világot. A sorozat epizódjai utazások a fejekben."

Szoboszlay Eszter rendező és Mikulás Ferenc producer személyesen vesz részt a Fejberendező bemutatóján Annecy-ban.


Bővebb információ:

http://www.annecy.org/edition-2012/festival/programmation/programme-fiche-film:f20121795


Korábbi Fejlakók részek:

<iframe width="420" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/7ZHkBgIZp2c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/BIdiPG3fWsY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés