bezár
 

art&design

2012. 05. 30.
365 napos project
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jonas Mekas 365 napos project című kiállítása június 8-án 18:00-kor nyílik a 2B Galériában. Az anyag a hétköznapi gyakorlat és az "élő művészet" bemutatására törekszik Jonas Mekas, az amerikai avantgárd filmes legfrissebb munkáin keresztül.

prae.hu

A tárlat középpontjában a művész 365 Day Project című munkája áll, mely egymást követő – a filmes napló és naptár formáit ötvöző – filmek és videók sorozata. 2007. január 1-től kezdve egy egész éven át, minden nap, ahogy a cím is sugallja, betekintést nyerhetett a nagy közönség (a művész barátai csakúgy, mint ismeretlenek) a különböző hosszúságú (egytől húsz percig terjedő) – rövidfilmekből felépülő – kalendáriumba az interneten.

A 2B Galériában a falakra rögzített 12 lapos képernyő, mely a 365 Day Project 12 hónapjának felel meg, a film anyagának linearitását teszi végigkövethetővé. Minden egyes képernyő egy-egy pillanatot mutat be Jonas Mekas életéből és együttesen a művész életének átfogó krónikáját adják. A nézők tekintete az, amely a művész emlékezetének logikáját rekonstruálja: az idő logikáját (a kronológiát) és Jonas Mekas történetét. Az installációt a Sleepless Nights Stories (2011) és a First 40 (2006) című művek vetítése egészéti ki a galéria elsötétített termében.

A kiállításhoz kapcsolódóan június 18-án (Letter from Greenpoint) és 25-én (Scenes from Allen’s Last Three Days on Earth as a Spirit) 18:00-tól vetítésekre kerül sor, a tárlatot pedig július 6-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés