bezár
 

irodalom

2012. 05. 30.
Konferencia és önkéntesképzés az olvasás népszerűsítésért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Olvasó-társ program önkéntesképzését június 1-jén, pénteken a budapesti Szent István Gimnáziumban, Az olvasás sokfélesége - Konferencia az olvasás népszerűsítéséért című szakmai konferenciát június 2-án, szombaton rendezik az Országos Széchényi Könyvtárban.

prae.hu

Az olvasó-társak képzéséről Gombos Péter, a mesélés módjáról Kovács Mariann, a kórházi olvasásról Imre Angéla tart előadást a résztvevőknek. Az eseményen a szervezők bemutatják a mintaprogramot a középiskolákban kötelezően teljesítendő ötvenórás önkéntes munka vállalására, valamint a kisiskolásoknak szóló Betűfaló programot. Az Olvasó-társ képzésben igazolványt szerzett önkéntesek a kórházakban, könyvtárakban szervezhetnek felolvasást, a szervezők a képzésre pedagógusok, egyetemisták, középiskolások jelentkezését várják - közölte a www.hunra.hu oldalon.

A konferencián a többi között Balázs Géza, Kamarás István, Z. Karvalics László, Bartos Éva, Fenyő D. György és Orbán Gyöngyi tart előadást az olvasás tanításának, fejlesztésének és terjesztésének kérdéseiről. Az előadók arra is keresik a választ, hogy miként lehetne a magyar népesség olvasási készségét, s ennek segítségével társadalmi működésének színvonalát, valamint gazdasági teljesítményét javítani, emelni.

Fenyő D. György a kötelező olvasmányról, Balázs Géza a nyelvi sokszínűségről, Z. Karvalics László a közös tartalomról, Kamarás Iván a vallásos, illetve a világi olvasók és az irodalmi művek befogadásáról beszél a hallgatóságnak. Délután Győri Miklós Az olvasás kérdése az Asperger-szindrómás személyek esetében, Fűzfa Balázs "Élni annyit tesz, mint olvasni", Orbán Gyöngyi Híd és korlát címmel tart előadást. Bartos Éva a biblioterápiáról, Molnár G. Tamás a szövegértés nehézségeiről is szól a közönségnek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés