bezár
 

art&design

2012. 05. 27.
Kortárs művészek tárlata Köveskálon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harmincöt neves kortárs művész mutatkozik be a június 1. és 3. között megrendezésre kerülő Balatoni KOMP 2012 - Kortárs Művészeti Panoráma - elnevezésű tárlaton Köveskálon.

prae.hu

A háromnapos művészeti rendezvénynek első alkalommal ad otthont a Káli-medencében található Köveskál - mondta el Csóka Imre, a tárlat főszervezője az MTI-nek. Az idei KOMP tizennégy művészéhez csatlakoznak a Rotary Klub országos művészei és a Káli-medencei alkotók; a neves szobrász-, festő-, fotó- és iparművészek közös tárlaton mutatkoznak be. A tárlat a Rotary Magyarország balatonfüredi konferenciájának egyik kísérő rendezvénye.

Terveik szerint a következő években a Balaton-felvidéki falut Rotary művészfaluvá alakítják, ahol nemcsak bemutatkozásra, hanem alkotásra és később oktatásra is lehetőségük nyílik a művészeknek. Köveskál egykori iskolájában ifjúsági táborhelyet alakítanak ki, ahol a hátrányos helyzetű magyar és határon túli gyermekeknek üdülési lehetőséget nyújtanak karitatív szervezet támogatásával - mondta Csóka Imre, hozzátéve, hogy erre a célra uniós pályázati forrásokat is bevonnának. Megjegyezte, hogy a kulturális esemény segítene fellendíteni a turizmust a Balaton közeli kistelepülésen.

A kortárs művészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénysorozat három éve indult el. Míg a kezdeményezés az eredeti elképzelések szerint a szigetközi és a csallóközi művészeket kötötte össze, addig az idei Balatoni KOMP ennél több: a kortárs művészeket kapcsolja össze határon innen és túl. Több kiállítási helyszínt alakítanak ki Köveskálon; a fő helyszín a művelődési ház galériája lesz, a fotóművészek a tűzoltószertár-galériában kapnak helyet - hangoztatta Csóka Imre.

A rangos tárlaton a festmények, szobrok, fotók és iparművészeti alkotások mellett az érdeklődők több koncerten is részt vehetnek. Szombat délután a köveskáli református templomban Sík Dóra gordonkaművész, vasárnap délelőtt a Kobzos együttes szórakoztatja az egybegyűlteket.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés