bezár
 

zene

2012. 05. 25.
A fiatal New York-i jazz generáció intellektuális nagybőgőse a BJC-ben
Edward Perez (USA) and friends 2012. június 2. Budapest Jazz Club
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szerencsés módon realizálódott még egy olyan koncert a Budapest Jazz Clubban, ahol az előadó neves, külföldi zeneművész, s amivel újabb nagy "évadzáró" buli jön létre a Budapest Jazz Clubban.

prae.hu

Edward Perez a fiatal New York-i jazz generáció kiemelkedő nagybőgőse. Sokrétű művész, aki egyedi játékát és ebből fakadó sikerét többek közt Limának köszönheti. Az egzotikus perui fővárosban töltött évei alatt ugyanis az afro-latin impressziókat a hagyományos és modern jazz nyelvezetével elegyítve bábeli zűrzavar helyett letisztult, precízen artikulált hangon szólaltatja meg hangszerét.

Sokrétűségét bizonyítja, hogy az elmúlt években egyaránt kísérte a legendás jazz énekes Mark Murphy-t, a Grammy-díjra is jelölt Hector Martignont és együtt játszott a 2011-ben BJC-ben fellépő zseni-díjas Miguel Zenonnal, sőt kollégájával, Mark Turnerrel is.

Perez – Joshua Redmanhez hasonlóan – zenei karrierje előtt a Harvardon tanult, zenei tanulmányait ezzel párhuzamosan folytatta, ám Boston közelsége megfertőzte az éjszakai klubok atmoszférájával. Az egyetemen matematikából diplomázott, majd akarva-akaratlanul végleg elkötelezte magát a jazz mellett.

A klasszikus és kortárs zenében egyaránt otthonosan mozgó basszista a világ legkülönbözőbb pontjain bukkan fel, így nem csoda, hogy az elmúlt években szinte egyszerre rögzített lemezeket az Államokban, alapított zenekart Peruban, és adott mesterkurzusokat Európa különböző országaiban, legutóbb épp a szomszédos Ausztriában.

Edward Perez

Az avantgárdtól a bluegrassen át a tradicionális columbiai zenéig önmagát szinte minden stílusban megmérettető Perez jelenleg a kortárs és latin jazz irányzataira fókuszálva New York-i zenekarvezetőként turnézik, így érkezik a Budapest Jazz Clubba is, ahol két hazai társa a bostoni Berklee College of Music-ot szintén megjárt, majd a Monk Institute-ban Herbie Hancock tanítványaként végzett Oláh Tzumo Árpád zongorista, és a fiatal, ám annál tehetségesebb dobos, Csízi László lesz.

Budapest Jazz Club – 1088 Múzeum utca 7.
2012. június 2., szombat, 21:00
Jegyárak: 1500/1000 (diák)

Edward Perez
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés