bezár
 

irodalom

2012. 05. 24.
Katolikus Könyvnapok Székesfehérváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hat könyvkiadó mintegy ötszáz kiadvánnyal vesz részt a csütörtökön megnyílt a 6. Katolikus Könyvnapokon Székesfehérváron.

prae.hu

A Szent István Művelődési Házban rendezett kétnapos eseményt Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök nyitotta meg.

Beszédében hangsúlyozta, az emberekben nagy az érdeklődés a hittel, a vallással, az élet értelmével kapcsolatban. Sokan megpróbálnak üzeneteket megfogalmazni e témákban, azok azonban sokszor tévesek vagy "pillanatnyi érdekeket szolgálnak".

Ezért a könyvnapokkal igyekszenek útbaigazítást nyújtani a biztos és hiteles források felé.

"A mai kor embere keveset olvas, megváltozott a viszonya a könyvvel. Máshogy hat az emberre a könyvben lévő ismeret, mint ami az interneten hűvösen, objektív módon fellelhető. A könyv ezért alkalmas a bennünk ébredő kérdésekre válaszokat adni" - fogalmazott.

Jakubek Tiborné, a művelődési ház igazgatója elmondta, szeretnék felhívni a figyelmet az olvasás értékére. Hat kiadót hívtak meg, amelyek "a legnagyobb mennyiségben és a legjobb minőségben tudnak katolikus és vallási témájú kiadványokat megjelentetni". A két nap alatt mintegy 500 könyvet mutatnak be.

A programkínálatból kiemelte Lackfi János író, költő, műfordító és Juhos-Kiss János tanár, költő, szépíró és újságíró közönségtalálkozóját, valamint a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény legújabb kiadványainak bemutatóját.

Utóbbiból Mózessy Gergely gyűjteményigazgató a Prohászka tanulmányok 2009-2012, Smohay András múzeumigazgató a Károly Róbert és Székesfehérvár című könyvet ajánlotta az olvasók figyelmébe.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés